Киев: Яйца, траур и протести

  • 09 декември 2019 08:26

  • 844
  • 1
© Getty (архив)

Яйца са летели по бившия украински президент Петро ПорошенкоПетро ПорошенкоПетро̀ Олексийович Порошѐнко (на украински: Петро Олексійович Порошенко) е роден на 26 септември, предаде РИА Новости.

Политикът вчера е свикал митинг на Майдан Незалежности (площад "Независимост") в центъра на Киев. Акцията е била организирана в знак на протест срещу срещата на настоящия държавен глава Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога и руския му колега Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975, насрочена за днес в Париж. Малко след изпълнението на националния химн Порошенко е взел думата и произнесъл: Слава на Украйна.

Путин и Зеленски се срещат днес

В този момент по съпругата на политика Мария Порошенко е полетяло яйце. Малко след това към трибуната е било хвърлено още едно яйце. То е бил хванато от депутата в парламента на Украйна от партията на експрезидента "Европейска солидарност" Ахтем Чийгоз.

След митинга, провел се в деня на национален траур заради четирите жертви на пожара в черноморския град Одеса, участниците в акцията са се преместили пред президентството.

Порошенко предложи Украйна да изгради стена на границата с Русия

Демонстрантите (по различни данни между 2000 и 8000 души) са заявили, че ще останат на улицата, докато не чуят решението от днешната среща във френската столица. Те са издигнали следните искания: Да не се дава автономия на районите в Източна Украйна, контролирани от проруските сепаратисти, разоръжаване на паравоенните формирования на отцепниците, изтегляне на Русия окупирания през 2014 година Кримски полуостров и потвърждаване на евроатлантическата ориентация на страната.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
844 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
само

2019.12.09 | 10:38

1

само да попитам какво стана с демокрацията, живеят ли по добре, забогатяха ли вече с евроатлантическите ценности? или все москалите им пречат.
за един приятел питам.

Добави коментар

Водещи новини