Киев отхвърли газовите условия на Москва

Украйна е отхвърлила предложението на Русия за подновяване или подписване нов на двустранен договор за газови доставки, предаде ТАСС.

Министърът на енергетиката и околната среда в Киев Алексей Оржел е заявил, че условията, поставени от базираната в Москва компания "Газпром" вчера, са били неприемливи за неговата страна. "Исканията да се откажем от заведените срещу Русия в международни съдилища дела и да подпишем документ за срок от една година са меко казано неизгодни за нас", е заявил той в ефира на местна телевизия.

Русия постави газови условия на Украйна

Оржел е допълнил, че по въпроса за газовите доставки, че трябва да има компромис. "Споразумение обаче може да бъде постигнато единствено и само при подписване на дългосрочен контракт за доставки на синьо гориво в достатъчни количества", е казал още министърът без да посочва подробности.

Оржел не е изключил и варианта Русия да продължи да доставя газ през Украйна и след 1 януари 2020 г., когато изтича подписаният преди десетилетие договор. "При евентуално такова развитие на събитията ние ще сезираме международни правни институции. Защото ще сметнем такъв ход като опит за контрабанда", е заявил още той.

Изграждането на "Турски поток" ще приключи в края на 2019 г.

 

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Русия

още

Анкета

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Избрано от Интернет