Путин и Меркел обсъдиха Украйна в телефонен разговор

Руският президент Владимир ПутинВладимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През и германският канцлер Антела Меркел обсъдиха по телефона уреждането на украинската ситуация, предаде БТА.

Двамата лидери са отбелязали важността на мерките за уреждане на конфликта, предвидени в минските и други договореностти, и са потвърдили нагласата си за по-голяма координация на усилията на Русия и Германия в нормадския формат за Украйна, съобщи пресслужбата на Кремъл.

В центъра на разговора е била и подготовката на среща на върха в нормандски формат, допълни заместник-говорителят на германското правителство Улрике Демер. Двамата лидери са обсъдили и въпроса за бъдещия транзит на руски газ през територията на Украйна, поясни преслужбата на Кремъл и припомни, че тази тема е обект на тристранни разговори, водени от Русия, Украйна и Европейската комисия.

Путин и Макрон обсъдиха положението в Североизточна Сирия и Украйна

Путин и Меркел са се обявили за скорошно прекратяване на стълкновенията в Либия. Обсъдена е била и ситуацията в Сирия.

Коментари

 1. 2019.11.12 | 07:22

  За цялата планета би било добре Украйна да я няма на картата! Изкуствените и без реална основа държавоподобни образувания носят само страдание и нищета за живеещите в тях и вечни конфликти за всички съседи. Те са създадени и се ползват само за интриги, войни и кризи. Затова решението е само едно - да ги няма! Аналогията с Полша не е правилна.

  1. 2019.11.12 | 14:35

   Не става дума за Русландия. За Украйна е статията. Русландия е изкуствена - повече от половината и население не говори езика им, а другата половина иска да се изнесе.

 2. 2019.11.11 | 23:10

  Адолф и Джугашвили обсъдиха Полша преди 80 години и после нямаше полша на картата. Сега това. Какви са залозите кога ще изчезне украйна от картата?

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Русия

още

Анкета

Одобрявате ли оставката на Марк Рюте?

Одобрявате ли оставката на Марк Рюте?

Избрано от Интернет