Един загина, а седем души бяха ранени при взрив в склад за боеприпаси в Русия

  • 05 август 2019 17:38

  • 541
  • 0
Един загина, а седем души бяха ранени при взрив в склад за боеприпаси в Русия
© gettyimages

Един човек загина, а най-малко седем бяха ранени при експлозия днес във военно поделение в Ачинския район на Красноярския край в Русия. Загиналият е военен, военнослужещи са и двама от пострадалите, предаде БТА, като се позова на службите за спешна реакция.

Взривът избухнал в склад за боеприпаси във военната база, която се намира на 10 км от град Ачинск в Сибир, и според властите е предизвикал пожари. Евакуирани са живеещите в 20-километров радиус от мястото на експлозията, за да бъде гарантирана сигурността на населението в района на складовете.

Според постъпващите съобщения властите евакуират 11 000 души от Ачинск.

Местните власти заявиха, че засега няма непосредствена опасност за населението, но приканиха хората да стоят далеч от военната база. Руското министерство на отбраната съобщи, че в избухналия склад е имало "барутни заряди за артилерийски снаряди".

В склада е имало до 40 000 снаряда за танкови оръдия.

Експлозиите на складове за боеприпаси не са рядкост в Русия. След последния случай, който беше през май тази година, избухна пожар, бушувал в продължение на почти седмица, преди да бъде загасен с помощта на военни самолети и хеликоптери, които хвърляха вода от въздуха.

Мая Йорданова
541 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини