Има опасения за здравето на руския опозиционер Алексей Навални

  • 29 юли 2019 07:03

  • 673
  • 0
Има опасения за здравето на руския опозиционер Алексей Навални
© Уикипедия

Близки на най-изявения руски опозиционер Алексей Навални изразиха опасения за здравето му, след като той бе прехвърлен от затворническата килия в болница заради странна според тях алергична реакция, предаде Франс прес.

Говорителката на Навални Кира Ярмиш написа в ''Туитър'', че причината за алергичната реакция не е ясна и че той никога не е имал алергия. Сега Навални има отоци по клепачите и множество абсцеси по врата, гърба, торса и лактите, съобщи във ''Фейсбук'' личната му лекарка Анастасия Василиева. "Не можем да изключим възможността кожата му да е била подложена на отровно въздействие с неизвестно химическо вещество от трето лице", добави тя след посещение при Навални в болницата.

Адвокатката на опозиционера - Олга Михайлова каза, че успяла да види клиента си след като направила скандал пред полицаите, охраняващи болничната му стая. "Засега не се знае какво му се е случило, но изглежда твърде странно", написа тя във ''Фейсбук''.

,,Сериозна алергична реакция на неизвестен алерген и отоци по лицето се явяват на човек, който никога не е страдал от алергия през 43-годишния си живот'', посочва адвокатката.

Навални бе осъден миналата седмица на 30 дни затвор за "нарушаване на правилата за демонстрации", напомня АФП. Той бе пратен в затвора два дни преди протест на опозицията с искане за свободни избори, при който в събота в Москва бяха арестувани над 1400 души. Опозицията протестираше срещу отказа да бъдат регистрирани нейни кандидати за местните избори в Москва през септември.

Последвайте канала на

БТА
673 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини