Близо 300 души са арестувани за участие в неразрешен протест в Москва

  • 27 юли 2019 15:27

  • 446
  • 1
Близо 300 души са арестувани за участие в неразрешен протест в Москва
17 06дни
© Getty Images

Близо 300 души са арестувани от полицейските специални части ОМОН за участие в неразрешен протест в Москва, съобщи ТАСС, като се позова на столичното главно управление на МВР.

"За нарушаване на обществения ред на неразрешена акция в центъра на столицата бяха задържани 295 души", каза представител на полицията и уточни, че голяма част от задържаните не са жители на Москва.

Данните за арестуваните варират. Според правозащитната организация ОВД-инфо, цитирана от Ройтерс, задържаните са поне 435. Сред тях имало и известни опозиционни активисти, които били арестувани преди проявата, за да им се попречи да участват в нея. Очевидци са казали за Ройтерс, че някои от задържаните били просто минувачи, оказали се в погрешния момент на неправилното място. Един от тях, 45-годишният Александър Латишев, обяснил, че дошъл в Москва от близката

Владимирска област, за да говори за бизнес със свой съдружник. Задържали го докато седял на една пейка.

Протестът край столичното кметство е свикан от намиращия се за пореден път в затвора опозиционен лидер Алексей Навални. Целта е да се окаже натиск върху властите да допуснат опозиционни кандидати на местните избори в Москва на 8 септември.
Опозицията призова хората на протести, след като властите отказаха регистрация на около шейсет кандидати за изборите на градски парламент (Дума) на Москва, след които има съмишленици на опонента на Кремъл Навални.

Последвайте канала на

БТА
446 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.07.27 | 19:51

1

v moskva razre6eni protesti NEMA!

Tam e DIKTATURA!

Добави коментар

Водещи новини