Путин и Моралес осъдиха опитите за намеса във вътрешните работи на Венецуела

Президентите на Русия и Боливия - Владимир ПутинВладимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През и Ево Моралес - се обявиха категорично срещу намеса във вътрешните работи на Венецуела, предаде ТАСС.

"Президентите решително осъдиха опитите за намеса във вътрешните работи на Венецуела, потвърдиха своята подкрепа за мирно уреждане на политическата криза в тази страна, за решаване на вътрешното противопоставяне въз основа на спазването на правовия ред и на действащото законодателство, и обявиха за категорично неприемлив натиска върху Каракас чрез едностранни санкции, изолационистки мерки и заплахи за употреба на сила", се казва в комюнике, разпространено днес след срещата на двамата лидери.

Двамата държавни глави "подкрепиха единна, политически и икономически устойчива Латинска Америка и подчертаха, че само при тези условия регионът ще може да се утвърди като една от опорите на формиращия се многополюсен свят".

Путин и Моралес "подчертаха категоричното неприемане на възраждането в съвременния свят на колониалната философия в духа на доктрината Монро, на опитите да се подкопаят регионалните интеграционни процеси чрез изкуствено нагнетяване на политическа поляризация и на поощряването на действия, насочени към противоконституционно отстраняване от власт на идеологическите съперници", пише БТА.

Коментари

  1. 2019.07.12 | 18:18

    Това значи ли, че Путин ще изтегли руските войски от там? А от другите държави?

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Русия

още

Анкета

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Избрано от Интернет