Туристическо корабче се преобърна в Черно море, има загинали

Двама души загинаха, след като руски катер, използван за разходки на летовници, се преобърна в Черно море. Злополуката е станала в района на село Джубга на Краснодарския край. По уточнени данни от тази сутрин на кораба е имало 55 души. Оцелелите нямат нужда от медицинска помощ.

Първоначалната информация беше, че на борда е имало 43 души. Собственикът и капитанът са задържани. Образувано е наказателно дело.

Според източник, цитиран от Интерфакс, катамаранът "Атол" е бил претоварен. Той е бил проектиран за 12 души, а при преобръщането на него е имало почти четири пъти повече. Бил е регистриран в пристанището на Туапсе, разрешително е получил през 2017 г. като маломерен плавателен съд и най-вероятно е бил преработен, за да се увеличи вместимостта му, отбелязва Интерфакс.

Според руски медии новият собственик на катамарана е направил втора палуба, но не е взел предвид че това е възможно, ако ширината на съда е минимум 6 метра. А плавателният съд е бил с дължина 10,7 метра и ширина 3,7 метра.

,,Заради допълнителната палуба се намалява ъгълът на устойчивост и затова корабчето се е преобърнало'', разясни експерт.

Коментари

 1. 2019.07.06 | 15:27

  трябваше на корабчето да са Костов, Бисеров, Софиянски, Цветанов, Тиквов и останалите седесарски лайна, те не заслужават да живеят.

  1. 2019.07.07 | 13:58

   така е да пу кнат да но

 2. 2019.07.06 | 13:42

  Бог да ги прости загиналите

 3. 2019.07.06 | 12:31

  Това нищо не е едно катерче Да видите само ядрените подводници какво ги правим

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Русия

още

Анкета

Ще има ли война в Близкия изток?

Ще има ли война в Близкия изток?

Избрано от Интернет