Караянчева към Лавров: Самолетите Су-25 ще бъдат ремонтирани в България

  • 25 юни 2019 17:45

  • 4659
  • 6
Караянчева към Лавров: Самолетите Су-25 ще бъдат ремонтирани в България
© Народно събрание

Самолетите Су-25 ще бъдат ремонтирани в България в завода ''Авионамс'' и страната ни отправя покана към Русия в ускорени срокове руски инженери и специалисти да се включат в дейностите по ремонта. Това заяви председателят на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на по време на срещата си с министъра на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров. Българска парламентарна делегация, водена от председателя на Народното събрание, е на двудневно официално посещение в Москва.

Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на отбеляза активизирането на двустранните отношения между България и Русия. Тя допълни, че страната ни се стреми да работи в условия на взаимeн интерес. Смятаме, че Русия има своето важно място в международния диалог и България като член на Европейския съюз и НАТО може да бъде мост за добри и конструктивни отношения между Русия и тези две организации, подчерта още председателят на българския парламент.

Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на посочи, че няма пречка да развиваме активно сътрудничество в областите на туризма, селското стопанство, науката и образованието. Тя подчерта, че парламентите на двете страни водят интензивен диалог и си взаимодействат по линия на групите за приятелство. Обсъдихме с г-жа Матвиенко възможностите да се реализират повече конферентни връзки и съвместни конференции между българските и руските парламентаристи, което според нас ще помогне за още по-преки и ефективни контакти, отбеляза председателят на Народното събрание.

Сергей Лавров потвърди, че от септември българските студенти ще могат да работят почасово в Русия, както и че от догодина руската страна ще увеличи броя на стипендиите за български студенти от 225 на 300.   Министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров акцентира върху интензивните отношенията между България и Русия. Очакваме и министър Захариева да посети страната ни, посочи той. Не трябва да има пречки в отношенията ни, ние сме традиционно близки народи, подчерта Сергей Лавров.

Отбелязано беше, че отношенията между България и Руската федерация се основават на дългогодишни исторически традиции, културна близост и приятелски връзки между двата народа. Двамата посочиха важността на възможностите за развитие на двустранните отношения в енергетиката и подчертаха, че двете страни полагат усилия за подкрепа на тези отношения.

По време на разговора беше припомнено, че диалогът между България и Русия беше потвърден при размяната на визити на българските премиер и президент и по време на срещите им в рамките на различни форуми. Подчертано беше още, че прагматизмът в двустранните отношения личи и от подновената работа на Междуправителствената комисия, като предстои и ново нейно заседание през септември в България.

От руска страна беше приветствана готовността на България да осигури транзита на газ от ''Турски поток'' към Европа, което ще помогне на България да укрепи ролята си на европейската газова карта.

По време на разговора беше отбелязано и успешното сътрудничество по линия на участието на „Росатом“ в  удължаването на живота на 5 и 6 блок на АЕЦ „Козлодуй“. Подчертано беше още, че България е поканила „Росатом“ да участва в процедурата за избор на стратегически инвеститор за изграждане на АЕЦ „Белене“.

Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на припомни, че проектът ще бъде реализиран напълно на пазарен принцип и България няма да предоставя държавни гаранции или договори за изкупуване на електроенергия на преференциални цени.

На масата на диалога винаги се намира най-добро решение за народите на всички страни, отбеляза председателят на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на. По думите й разклонението към България на „Турски поток“ може да се нарича „Балкански поток“. Строежът ще е в съответствие с Трети енергиен пакет на ЕК, добави тя.

Председателят на Народното събрание и руският външен министър обсъдиха развитието на туризма. Като пример Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на отново посочи увеличения брой на изнесените бюра за издаване на визи на руски туристи. 

Последвайте канала на

Novini.bg
4659 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2019.06.25 | 18:09

2

дори една жена го начука на блядовете...

2019.06.25 | 20:38

6

Циданите на България са Руснаците.

Митко

2019.06.25 | 20:23

5

Коя е столицата на Русия Цвете? Разбира се, че е Пекин, да не се объркаш пак...

Прост народ

2019.06.25 | 20:17

4

Цвето моме, Су 25 ще се ремонтират където Русия каже, а не ти!

Бонара

2019.06.25 | 19:20

3

Да живее нашият Освободител .Нашият Християнския Брат Велика Русия.

2019.06.25 | 17:58

1

Разрешение от Брюксел и Вашингтон имате ли ??

Добави коментар

Водещи новини