На днешните първомайски демонстрации в Русия бяха задържани 124 души

  • 01 май 2019 16:28

  • 1043
  • 12
© Getty Images/Guliver (архив)

На днешните първомайски демонстрации в Русия бяха задържани 124 души, съобщи неправителствената организация "ОВД-инфо", предаде Ройтерс.

По нейни данни 68 протестиращи са задържани в Санкт Петербург, където няколкостотин души излязоха на улиците с призиви за честни избори. Някои демонстранти носеха плакати с надписи: "Петербург против (партия) "Единна Русия". Според руски медии са били задържани няколко души, носещи плакати с надпис "Путин не е вечен". 

Сред задържаните има поддръжници на опозиционера Алексей Навални. Очевидци съобщават за полицейско насилие, добави Ройтерс. 

Шествието в Москва, в което според полицията и профсъюзи, са се включили над 100 000 души, бе предвождано от кмета на столицата Сергей Собянин, съобщи ДПА.

Ораторите на Червения площад призоваха за по-високи заплати и повече работни места за младите и старите.

Протестите бяха организирани в момент, когато рейтингът на Путин спадна от около 90 до около 60 процента. Това, според социолози, се дължи отчасти на непопулярни мерки като увеличаването на пенсионната възраст и на ДДС след пет години на понижаване на реалните доходи, отбелязва БТА. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1043 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар
Николай

2019.05.01 | 20:15

9

А в България няма свобода нали? И диктатура има нали?

:)))

Хората искат свободен избор няма лошо в това, а?

До няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2022.02.17 | 22:41

12
Защо говориш така точно това казва и горния пост, той не е против срещу теб малко спокойно :))
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2019.05.02 | 09:31

11

Тъпако, да сравняваш България с русия е смешно! ДА, тук имаме свобода да правим каквото си искаме, за разлика от русия, там вече ако напсуваш властта отиваш в панделата, а тук всеки може да напсува властта! И пак ти припомням, русия се намира доста по-назад в листата на свободните страни за разлика от нас, които се намираме доста по-напред!

Х

2019.05.01 | 20:26

10

Който заговори срещу властта задържат.. който дига плакати проверяват и снимат лични карти за спомен ли или за следствената служба..

А в България няма свобода и авторитарна власт нали..

Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2019.05.01 | 16:44

2

Никаква свобода на словото в русия!

Ако плюеш правителството на русия в интернет те пращат в затвора, колко типично за диктаторска кочина!

„Вече в Русия влезе в сила мракобесния закон, преследващ хората "за неуважение към властта." По този повод искам да кажа за пореден път, че Русия се управлява от крадливи отрепки, начело с гнусното блатно джудже Путин и кохортата му от корумпирани, садистични имбецили -- задушаващи тази държава, въплътили се в ролята на пръднята на Сталин.
(От съпричастност към свободата на словото, може да споделите този пост...)”

Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2019.05.01 | 18:57

8

Ватник, кой говори и пише за Америка бе червена ушанко??? Ти марш в русия, да видим пък на теб колко ще ти хареса там! Защото аз ако отида в САЩ определено ще ми хареса да живея там.. защото имам свобода на словото, да работя каквото си искам, и да плюя по който си искам! Да не започвам да сравнявам колко по-добре се живее в САЩ отколкото в дупката русия, че ще ти се доплаче бе смотан! Нахлузил си ушанката до колене и не виждаш истината а тя е очевидна! Русия се превърна в една диктаторска дупка без свобода на изразяване със закони, които се пишат не в полза на руснаците а на управляващата шайка на Путин! Това е истината и колкото и да си затваряш очите за нея тя няма да изчезне!

ШИБАН ТРОЛ

2019.05.01 | 16:47

5

ИЗЧЕЗВАЙ ВЪВ АМЕРИКА ,ЩОМ ТИ ХАРЕСВА ТОЛКОВА.НО ТАМ ЩЕ ТРЯБВА ДА РАБОТИШ ПО ЦЯЛ ДЕН ,НЕ КАТО ТУК ДА ДРАСКАШ ЗА ШАЙКАТА. ПОМИЯР.

ЦВИНОКИО НЮЗ

2019.05.01 | 18:14

7

САЙТА НА ПРЕСТЪПНИКА ЦВИНОКИО- КРАДЕЦА НА АПАРТАМЕНТИ.

Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2019.05.01 | 18:12

6

,, Ако ние сключим договор с Англия и Франция, войната ще бъде предотвратена ! Ако ние приемем предложението на Германия тя разбира се ще нападне Полша , и голямата война ще стане неизбежна ! Диктатурата на болшевишката партия ще е възможна само в резултат на голяма война , ние ще направим своя избор , и той е ясен ! Ние ще имаме широко поле на действие, за развитието на световната революция.."
Това заявява Сталин в събота - 19ти август 1939г . След като свиква политбюро на ЦК.
С това си решение обрича на смърт десетки милиони на гибел и разруха.
Германия и светът отдавна продължиха на пред в развитието си , само руснака го държат още в окопа със сърп, чук и комат хляб в ръка !

2019.05.01 | 16:46

4

Диктаторската кочина си остава такава и при Ленин и при Сталин и при Путин!

ТОВА Е ИСТИНАТА.

Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2019.05.01 | 16:44

3

Империята на злото беше и остава русия, защото??
Не в САЩ а точно в русия няма свобода на словото, още повече в русия вече е забранено да плюеш по властта и отиваш директно в затвора ако го направиш, досущ, като в диктаторска дупка!
Не в САЩ, а точно в русия свещениците пръскат със светена вода ядрени ракети за масово унищожение и разни сатанисти палят камили за да пазят диктатора! И точно в русия разни вещици правят сатанински ритуали за да бранят диктатора Путин!
Не в САЩ а точно в русия избиваt жypнaлиcти, които критикуват властта!
Мога да продължавам със стотици още примери, как точно русия е ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО!

ПЛАТЕНИ СОРОСОИДИ

2019.05.01 | 16:40

1

ТОЗИ САЙТ Е СЪЩИЯ ПАРЦАЛ. НАЛИ ТАКА КОНСТАНТИН ТОДОРОВ?

Добави коментар

Водещи новини