Путин пристигна във Владивосток за преговорите с лидера на КНДР

  • 25 април 2019 06:54

  • 658
  • 0
Путин пристигна във Владивосток за преговорите с лидера на КНДР
© Getty (архив)

Руският президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 пристигна във Владивосток, където ще се срещне с председателя на Държавния съвет на Корейската народнодемократична република (КНДР) Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически,, съобщи ТАСС.

След разговорите с Ким държавният глава на Русия ще лети до Пекин, където е насрочено участието му в международния форум "Един пояс - един път".

Посещението на лидера на Северна Корея е организирано по покана на руския държавен глава. Последната среща между лидери на двете страни се проведе на 24 август 2011 г. в руския град Улан-Уде. Тогава Русия беше представена от Дмитрий МедведевДмитрий МедведевДмитрий Медведев - трети президент на Русия, роден на 14 септември 1965 г. в Ленинград, сега, а КНДР от Ким Чен-ир, баща на Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически,.

Срещата ще започне след 13 часа местно време (6 часа българско). Предвидена е официална церемония по посрещането, след което разговор на четири очи, който ще продължи около час. След това преговорите ще продължат в разширен формат, а по-късно ще бъде даден официален прием в чест на севернокорейския лидер.

Не се планира подписване на документи или съвместно изявление. След края на срещата на върха Путин планира да се срещне с представители на руската преса.

Последвайте канала на

БТА
658 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини