Шеф на руския парламент натири министър, не работил по указите на Владимир Путин

  • 06 март 2019 13:19

  • 503
  • 3
Шеф на руския парламент натири министър, не работил по указите на Владимир Путин
18 75дни
© Getty (архив)

Руският министър на икономиката Максим Орешкин бе изгонен от пленарната зала по време на днешния парламентарен контрол, предаде ТАСС.

Председателят на Държавната дума (долната камара на органа на законодателната власт в Москва) Владимир Володин заяви, че членът на правителството на Дмитрий МедведевДмитрий МедведевДмитрий Медведев - трети президент на Русия, роден на 14 септември 1965 г. в Ленинград, сега не отговаряше задоволително на въпросите, зададени от депутатите. "Вие не работите по изпълнението на указите на президента Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975", каза лидерът на парламента и прекъсна контрола.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че Володин има право да променя работния график на депутатите. "Това е обичайна парламентарна процедура", каза прессекретарят на държавния глава.

В обръщението си пред депутатите от Думата и Съвета на федерацията (горната камара на парламента) Путин за пореден път заяви, че кабинетът трябва да предприеме мерки за подобряването на икономическото състояние на гражданите.

Орешкин в коментар на действията на Володин заяви, че председателят на парламента е реагирал емоционално. "Вероятно лидерът на Думата не бе доволен от икономическите показатели, които статистиката показа за края на миналата и началото на тази година", посочи министърът.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
503 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2019.03.06 | 13:43

1

Медведев и цялото руско правителство без Шойгу трябва да бъдат изгонени ! Пълно е с крадци и прозападни предатели с имоти , пари и деца в САЩ и Англия ! Пета колона в Кремъл в предвоенна ситуация ?!

2019.03.06 | 14:53

3

На Путин дъщерите са в Русия ! Недей да лъжеш , дупедавецо !

опорна то4ка

2019.03.06 | 14:15

2

А на Путашвили децата защо са в ЕС ? И виолончелиста, и готвача и всичките му лакеи са в Европа

Добави коментар

Водещи новини