Путин: Няма да чукаме на залостени врати

Ние трябва да вървим само напред, каза руският президент Владимир ПутинВладимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През по време на традиционното си обръщение към Федералното събрание (двете камари на парламента в Москва).

"Ние не сме длъжни да вървим по утъпкани пътеки и достигаме нашите цели. Защото само така ще спечелим  доверието на хората", допълни той.

"Демографската криза е голям проблем, който бе предизвикан от икономическата криза в края на 90-те години. Ето защо предлагам данъчни облекчения за многодетните семейства. Принципът е прост: Повече деца - по-малко данъци",  каза още държавният глава.

Путин също заяви, че от федералния бюджет трябва да се отделят средства. "Тези пари трябва да отиват за помощ на семействата с над три деца, за да изплащат ипотеките си", посочи още държавният глава.

"Бедността е голям проблем и тя засяга 19 млн наши съграждани. През 2000 г. (когато Путин стана за пръв път държавен глава) тези хора бяха 40 млн души", допълни той.

По отношение на външната политика Путин каза, че неговата страна не е нарушавала международното право. "Ние останахме в Договора за ограничаване на ракетите с малък и среден обсег на действие. Ние няма да разполагаме първи ракети в Европа. Ако САЩ направят това, ние ще отговорим огледално.  Ние не искаме конфликт с никого и сме отворени за диалог. Ние обаче няма да чукаме на залостени врати", каза още Путин. Той също изрази надежда, че САЩ и Европейският съюз ще променят реторика към неговата страна.

"Русия се нуждае от мир и не иска да воюва с нито една държава по света, но ще отговори на всеки опит за посегателство срещу Русия. Ето защо разработките на нашия военнопромишлен комплекс са от изключително отбранителен характер, каза още Путин и заяви, че въоръжените сили ще получат нови ракети "Циркон". "Нашият военноморски флот ще получим през пролетта седем нови кораба, на които ще бъдат инсталирани системите "Циркон", каза още той.

"Ние сме и ще бъдем суверенна държава. Нашата цивилизация е уникална и ние сме длъжни да обединим усилия, за да запазим това наше наследство. Ние ще успеем и в това начинание", категоричен бе Путин в края на речта си, която продължи над час и половина.

 

Коментари

 1. 2019.02.23 | 12:29

  Ne chukajte dr.Putin,vaorazavajte se,naroda da puka ot glad,slabomislest nadut glupak.

 2. 2019.02.20 | 12:27

  Защо българите не емигрират в Русия? Въпросът по-скоро трябва да бъде: защо никой не емигрира в Русия?
  Ако използваме метода на социалистическия реализъм, за българите Русия е бедна, чужда и негостоприемна страна и само лицемерието предпазва българския десарски комунизъм от признание на тази истина.
  За повече яснота обаче, климатът на Русия изобщо не пасва със средиземноморската природа на българите – зимите там са жестоки и дълги.
  Животът в Русия е мъчителен и труден във всяко отношение. Да повторим – във всяко отношение. Икономически тя никога не е била развита страна и досега няма развита инфраструктура. Пътищата са лоши, жилищата са примитивни, а система за поддръжка на живота не съществува. Става дума за граждански обединения, хуманитарни организации, гилдии, клубове, издателства, преса и свобода за асоцииране. Термина "държава на социалното благоденствие" там никога не е съществувал.
  Надеждата в такава страна за просперитет са равни на нула.
  Животът на българите в България е оформен в живописна природа с планински характер и култ към слънцето от древни времена, с богати традиции и оригинална история, докато Русия представлява една скучна, убийствено равна и гола, брулена от ветровете земя с тежък печат върху мисленето на населението й.
  Въпреки турското владичество, нито българите, нито който и да е друг балкански народ не са загубили своето чувство за индивидуалност и личностна стойност. Руснаците, от друга страна, са изградени като нация върху стадност и подчинение.
  Интегрирането на Русия в европейските ценности и стандарт на живот, както и целия й мopaлeн образ, преминават под тежкото влияние на средновековна царщина и комунистическа диkтaтyра. Страданието като психически модел преминава като непрекъсната нишка през цялата история на руската националност.
  В Русия емигрират (по-точно мигрират, и то временно) само хора от предишните ислямски съветски републики поради своите традиционно развити търговски умения, чувство за свободна инициатива и много по-голяма работливосмт от руснаците.
  Провалът на Съветския съюз да създаде жизнена обществено-икономическа система извади на преден план у днешните руснаци традиционния koмплekc за мaлoцeнноcт, а от тук и – като за компенсация – гнусни прояви на paсизъм и най-примитивен национализъм.
  Човешките права, както и свободната търговска инициатива, в Русия винаги са били опасни концепции и са държани под ботуша на централизирана администрация и диктаторски контрол, включително и днес. Страхът от свободно икономическо развитие и днес е главен фактор в живота на тази страна.
  Традиционната мания за величие прави Русия особено склонна към агресивност в световната политика, а самите руснаци в apoгaнтни нeграмотници.
  Ceлскoтo стопанство е пpимитивно и почти напълно зависимо от вносната търговия. С други думи, Русия е гигaнт на пясъчни kpaка, който няма какво да предложи на света, освен природните си ресурси и opъжията си.

  1. 2019.02.21 | 10:59

   Кои англосаксонци? Тези, които снабдяваха русия по времето на втората световна със оръжия, боеприпаси и храни за да се бият с нацистите ли?! Аре стига с тези руснаци, за нищо не стават, нищо не са измислили сами и не са победили никой сами! Ако не бяха американците да се бият с хиитлеристите на 5 фронта и ''англосаксонците'' да снабдяват Сталин със техника сега русия щеше да я четеш на германски в учебниците по история.

  2. 2019.02.21 | 09:51

   Пич, не бери грижа за Русия. Руснаците ще се оправят някак си. Русия винаги е била трън в задника на англосаксонците и ги е хвърляла в панически ужас. По тази причина те винаги са се стремели да я отслабят по всякакъв начин - въвличайки я във военни конфликти, чрез икономически съботажи, финансиране на вътрешни размирици и т.н.

  3. 2019.02.20 | 20:15

   БРАВО!

  4. 2019.02.20 | 14:54

   От Вашият анализ става ясно, че единствената ценност, която изповядвате, е паричното богатство. Това, че има една страна, която е много богата и мощна (САЩ) не й дава право да определя всички правила, да се меси навсякъде и да заграбва ресурси. Общо взето, все едно да си най-богатия в квартала и да имаш право да разбиваш всички съседни къщи само защото там не те слушат. Така че Русия, както и всяка друга страна, трябва да се бори да е истински суверенна, а не само на политическата карта.

  5. 2019.02.20 | 14:25

   Кратко и ясно! ЕВАЛА!

 3. 2019.02.21 | 09:39

  Ватенки прости, ето малко факти!

  Минимална работна заплата на час!
  Когато размахваш руско знаме,няма да искаш пенсия и заплата като тези които са на първите места!

  В Люксембург е - 14,14€

  В България е - 2,03%

  В Русия е - 1,04%

  От тези числа става ясно, къде се заплаща повече!

 4. 2019.02.20 | 17:31

  ената на поголовните и безотчетни конфискации на българско държавно и частно имущество, храни, промишлени стоки, финансови ресурси и ценности от страна на съветските окупационни власти се оказва по-висока в сравнение с официалния държавен дълг на нацистка Германия към Царство България в края на Втората световна война.

  До този извод стига историкът Даниел Вачков в изследването си за историята на българския външен дълг след 9.09.1944 г., публикувано на интернет-страницата на БНБ, пише „Дойче веле” (Deutsche Welle).

  Въпреки че българската армия дава над 40 000 убити, ранени и безследно изчезнали във войната срещу Германия, Москва отказва да признае България за съвоюваща на страната на съюзниците държава. Статутът на окупирана територия не само улеснява плановете на Сталин за създаването на покорен васал на СССР, но и развързва ръцете на окупаторите за подготвения грабеж.

  Те не се трогват от факта, че разходите за половин година участие на българската армия във войната, където тя отменя поне 15 съветски дивизии, възлизат на 1 милиард златни франка.

  Под вещото ръководство на „освободителите” и с енергичното съдействие на комунистическата власт ограбването на България добива наистина разрушителни измерения.

  Всички търсени на световния пазар български стоки като висококачествените ориенталски тютюни, розовото масло, концентратите на олово, цинк и мед и др. са системно плячкосвани от съветските окупационни власти.

  Представителите на американското и британското командване в Съюзната контролна комисия в София непрекъснато протестират, че Съветите ги третират като затворници и не им позволяват да извършват инспекции из страната без въоръжен червеноармейски ескорт.

  Американският журналист Чарлз Лениъс, който през трите окупационни години успява да изпраща репортажи за извършваните в България убийства, беззакония и грабежи, пише за предложената на София оферта от американски търговец на едро, поискал да изкупува висококачествени български тютюни по международни цени.

 5. 2019.02.20 | 17:30

  Цената на поголовните и безотчетни конфискации на българско държавно и частно имущество, храни, промишлени стоки, финансови ресурси и ценности от страна на съветските окупационни власти се оказва по-висока в сравнение с официалния държавен дълг на нацистка Германия към Царство България в края на Втората световна война.

  До този извод стига историкът Даниел Вачков в изследването си за историята на българския външен дълг след 9.09.1944 г., публикувано на интернет-страницата на БНБ, пише „Дойче веле” (Deutsche Welle).

  Въпреки че българската армия дава над 40 000 убити, ранени и безследно изчезнали във войната срещу Германия, Москва отказва да признае България за съвоюваща на страната на съюзниците държава. Статутът на окупирана територия не само улеснява плановете на Сталин за създаването на покорен васал на СССР, но и развързва ръцете на окупаторите за подготвения грабеж.

  Те не се трогват от факта, че разходите за половин година участие на българската армия във войната, където тя отменя поне 15 съветски дивизии, възлизат на 1 милиард златни франка.

  Под вещото ръководство на „освободителите” и с енергичното съдействие на комунистическата власт ограбването на България добива наистина разрушителни измерения.

  Всички търсени на световния пазар български стоки като висококачествените ориенталски тютюни, розовото масло, концентратите на олово, цинк и мед и др. са системно плячкосвани от съветските окупационни власти.

  Представителите на американското и британското командване в Съюзната контролна комисия в София непрекъснато протестират, че Съветите ги третират като затворници и не им позволяват да извършват инспекции из страната без въоръжен червеноармейски ескорт.

 6. 2019.02.20 | 17:29

  Цената на поголовните и безотчетни конфискации на българско държавно и частно имущество, храни, промишлени стоки, финансови ресурси и ценности от страна на съветските окупационни власти се оказва по-висока в сравнение с официалния държавен дълг на нацистка Германия към Царство България в края на Втората световна война.

  До този извод стига историкът Даниел Вачков в изследването си за историята на българския външен дълг след 9.09.1944 г., публикувано на интернет-страницата на БНБ, пише „Дойче веле” (Deutsche Welle).

  Въпреки че българската армия дава над 40 000 убити, ранени и безследно изчезнали във войната срещу Германия, Москва отказва да признае България за съвоюваща на страната на съюзниците държава. Статутът на окупирана територия не само улеснява плановете на Сталин за създаването на покорен васал на СССР, но и развързва ръцете на окупаторите за подготвения грабеж.

 7. 2019.02.20 | 17:28

  Цената на поголовните и безотчетни конфискации на българско държавно и частно имущество, храни, промишлени стоки, финансови ресурси и ценности от страна на съветските окупационни власти се оказва по-висока в сравнение с официалния държавен дълг на нацистка Германия към Царство България в края на Втората световна война.

 8. 2019.02.20 | 15:14

  Chukajte si na svojata dr. Putin,i tja zapochva leko da se zatvarja.

 9. 2019.02.20 | 14:39

  Огромно непознаване и неразбиране на руския манталитет от всички коментари...

  1. 2019.02.20 | 14:59

   Напротив,много добре го познаваме.Хубави хора са руснаците,само да не са ти в къщата.Много бързо почват да си въобръзяват,че си им длъжен за нещо.Ако се държиш добре с тях,стават нахални,нагли и ти се качват на главата.

 10. 2019.02.20 | 13:17

  на всички вие които коментирате тук против Русия и против Путин ще кажа само едно вие сте долни нещастни отрепки комплексирани от това че сте некадърни и неспособни да живеете да полирате собствения си живот вие сте мизерници явно най-вероятно сте туркофили Османофили език аз

  1. 2019.02.20 | 14:03

   Трети март е свързан с Руската Империя и днешна Русия няма никакви заслуги за това събитие.Съвременна Русия е официален правоприемник на СССР и бандата болшевики,които унищожиха Руската Империя,аристокрация и интелигенция.На съвременна Русия не дължиме нищо!

  2. 2019.02.20 | 13:57

   помияри най-източната конкретика е на трети март на връх шипка ако не знаете къде се намира това е проход в стара планина намиращ се между габрово и казанлък по-голяма конкретика от тази нямам плевенската епопея какво още трябва да ви дам каква конкретика какви 5 лв бе

  3. 2019.02.20 | 13:25

   А да ни осветлиш за връзката между Путин и Ердоган,неграмотник?

  4. 2019.02.20 | 13:21

   Личи ти , че си руски гъзолизач ... никаква конкретика не даваш на коментарите по-долу, защото това е самата истина. А ти просто не искаш да погледнеш истината в очите, което сие твое малоумие.

 1. 1
 2. 2
 3. 3

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Русия

още

Анкета

Одобрявате ли резултатите от референдума в Русия?

Одобрявате ли резултатите от референдума в Русия?

Избрано от Интернет

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

 • Нормално функциониране на сайтовете
  Не е зададено

  Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

  Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

  Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

 • За изпълнение на нашите услуги
  Не е зададено

  Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

  Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

 • За измерване
  Не е зададено

  Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на реклами
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За персонализация и профилиране
  Не е зададено

  Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

  Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

 • По възложение и за проекти на трети страни
  Не е зададено

  При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

  Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

  За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

  За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

 • За Директен маркетинг
  Не е зададено

  За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.