Русия: САЩ не трябва да предизвикват военна надпревара в Космоса

  • 18 януари 2019 20:17

  • 1610
  • 7
Русия: САЩ не трябва да предизвикват военна надпревара в Космоса
© gettyimages (архив)

Новата стратегия за развитие на американската система за противоракетна отбрана (ПРО) поражда сериозна тревога у Москва, а осъществяването ѝ ще доведе до надпревара във въоръжаването в Космоса.

Това заяви днес външното министерство на Русия, цитирано от ТАСС. Според ведомството плановете на САЩ имат явен "конфронтационен характер" и показват стремежа им да си осигурят "абсолютно военно превъзходство в света и възможност безнаказано да провеждат във всяка точка на света военни операции в защита на своите интереси". Неизбежен резултат от осъществяването на новата стратегия на Вашингтон за развитието на ПРО ще бъде надпреварата във въоръжаването в Космоса, констатира руското министерство.

То посочва, че усъвършенстването на орбиталните датчици за наблюдение предполага "разполагане в Космоса на нападателни средства на ПРО, предназначени за поразяване на различни ракети по време на полет". А това ще има "най-негативни последици за международната сигурност и стабилност", заявява външнополитическото ведомство на Русия. То отправя призив към администрацията на САЩ "да се вразуми и да се откаже от тези толкова безотговорни опити" за възраждане на по-високо технологично ниво на "рейгъновата програма за звездни войни".

Последвайте канала на

БТА
1610 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
инж Илич

2019.01.19 | 16:57

7

на таварищите им виснаха сополите Денги нет

2019.01.19 | 10:21

6

има ли нормален човек, който наистина да мисли, че русия ще изпревари сащ по високите хнологии и развитие във космоса?!

Крум Усаински-Крупник

2019.01.18 | 23:21

2

Цървули!!!Само преди една година Плешивото Кремълско Запъртъче с доволна,мазна физиономия,взе да заплашва Велика Америка с "аналогови и безаналогови хиперзвукови ракети"!!!Още тогава ви написах какво ще получи в отговор!!!Е точно това!!!Сега дупе да им яко на Недоеволюиралите Сибирско-Азиатски Дегенерати!!!Навремето СССР се спомина след има-няма десетина години!!!Рускенефа ще свърши за 2-3!!!Ура и Слава!!!

ПОМИЯРСКИ ТРОЛ

2019.01.19 | 08:54

5

и ПОДЛОГА НА ЦВЪКИ-СЕДЕМТЕ АПАРТАМЕНТА.

1

2019.01.19 | 01:00

4

Ех, Ваня, Ваня! Какой тъй дурак!

Ваня

2019.01.19 | 00:23

3

Опитвате се да манипулирате с измислени факти! А защо не си спомняте за мнението и страховете на Пентагона /изразени публично, самоси го потърсете/, питайки се --- какво е предназначението на руските сътелити, стоящи да американските на 100 метра! И си отговориха сами -- за да ги унищожат при необходимост! Та такива са фактите, Русия има сателитни унищожители, но САЩ няма !!! А бе, хора, уважавайте фактите!

Беден ли си дядо Иване в ..-...............

2019.01.18 | 20:34

1

Там е скрит ключа за бараката -- в изнасянето на ядрените оръжия в Космоса ! Още преди 30 години Президент Рейгън смачка бедния и безпаричен СССР с инициативата за милитаризиране на Космоса и доведе бедните блядове до разпад ! Сега Дончо е решил да доведе нещата до край и това смачква самочувствието на Окупаторите -- за това трябват трилиони , каквито никога са нямали алкашите !!

Добави коментар

Водещи новини