Четири деца загинаха при пожар в апартамент в руския град Тула 

  • 22 ноември 2018 06:43

  • 607
  • 0
Четири деца загинаха при пожар в апартамент в руския град Тула 
© Булфото (архив)

Четири деца загинаха при пожар късно снощи в апартамент в руския град Тула, на около 180 км южно от Москва, предаде ТАСС, цитирайки пресслужбата на следственото управление на Тулска област. 

Засега възрастта на децата не се уточнява, като само се казва, че са малолетни. Те били в жилището заедно с жена, която е получила изгаряния, но е оцеляла и сега е в болница. 

За изясняване на обстоятелствата около произшествието е в ход съдебно-медицинска експертиза за изследване на телата на жертвите. Експерти ще проведат и пожарно-техническа експертиза. Следователи вече разпитват свидетели. Образувано е наказателно дело за "смърт по непредпазливост на две или повече лица", за което се предвижда затвор до 4 г., отбелязва БТА.

За причината за пожара засега не се казва нищо. Жилището на първия етаж на сградата е напълно унищожено. Пристигналите на място пожарникари са извели от съседни апартаменти седем души. В останалите жилища в 5-етажния блок снабдяването с газ и ток, както и топлоподаването не са нарушени, съобщи шефът на градската администрация Евгений Авилов. 

Константин Тодоров
607 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини