Москва откри търсените от Лондон за аферата Скрипал руски граждани (обновена)

  • 12 септември 2018 11:39

  • 2024
  • 1
Москва откри търсените от Лондон за аферата Скрипал руски граждани (обновена)
© Getty (архив)

Нашите съграждани Руслан Боширов и Александър Петров не са престъпници, каза руският президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975, предаде Би Би Си.

Държавният глава заяви, че федералните власти са намерили двамата мъже, които британската полиция обяви за издирване във връзка с отравянето на бившия полковник от руското разузнаване Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия Скрипал в началото на март 2018 г. в Англия.

"Аз се надявам господата Боширов и Петров в скоро време да направят изявление пред медии и да изложат своята версията по този случай", посочи още президентът на Русия. Той допълни, че двамата са най-обикновени граждани на страната си.

От Хоум офис (вътрешното министерство Кралството) заяви, че се въздържат от коментар на думите на президента.

Случаят Скрипал бе коментиран и от помощника на стопанина на Кремъл Юрий Ушаков, чийто ресор е външната политика на Москва. "Аз не знам наш дипломат в Рим да е бил вербуван от британците", каза той.

Британският таблоид "Дейли мирър" вчера написа, че имената на Боширов и Петров са били дадени на службите на Лондон от руски дипломат с кодово име Аполон. Друга жълта медия от Острова "Дейли стар" посочи във вторник, че двамата издирвани са били част от специализирана група, създадена от бившата работа на Сергей Скрипал,  "Чистачите".

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2024 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.09.12 | 15:34

1
приличат на вербувани от КГБ, то им личи!

Добави коментар

Водещи новини