Сергей Лавров: Вашингтон не може да разчита, че със санкции ще постигне дългосрочен успех

  • 12 септември 2018 10:33

  • 1275
  • 3
Сергей Лавров: Вашингтон не може да разчита, че със санкции ще постигне дългосрочен успех
© Getty Images/Guliver

Използвайки политика на санкционен натиск, САЩ не могат да разчитат на дългосрочен успех. Това заяви днес руският външен министър Сергей Лавров пред Форума на младите дипломати от страните в Азиатско-Тихоокеанския регион, който протича в рамките на четвъртия Източен икономически форум, предаде ТАСС.

"Има такъв лозунг - "Америка е номер едно". Той заслужава уважение, американците са големи патриоти и това е достойно. Щом обаче този лозунг мине в стадий на практическа употреба, той влиза понякога в противоречие с необходимостта да се търсят компромиси и договаряне", каза първият дипломат на Москва.

Ето например "Вашингтон прави предложение, а техният партньор предлага преговори. САЩ в повечето случаи не влизат в преговори много-много, те първо налагат санкции, после пак санкции, а чак тогава (тръгват към) преговори", отбеляза Лавров, като напомни за мерките спрямо Северна Корея, ЕС и за плановете да бъде санкциониран Китай заради ситуацията около мюсюлманското малцинство уйгури.

"Това стана вече постоянен маниер - малко нещо да не им хареса, обявяват мерки за принудително въздействие. С тази политика едва ли могат да разчитат на дългосрочен успех", добави руският външен министър, пише БТА.

Константин Тодоров
1275 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Крум Усаински-Крупник

2018.09.12 | 12:53

3
Цървули!!!Американците са длъжни да пробват!!!Санкции до дупка!!!Лекарството действа,дайте още на пациента!!!Колкото повече,толкова по-добре!!!Рускенефа ще клекне и ще свърши като СССР!!!Неизбежно е!!!Ура и Слава!!!

2018.09.12 | 11:03

2
ааа не така Медведчо паживьом увидим то вашето сега тепърва започва
опорна то4ка

2018.09.12 | 10:42

1
Ти и Путаша дръжте децата си далеч от Русия, пък какво ще постигне Вашингтон не те интересува!

Добави коментар

Водещи новини