Борис Елцин към Бил Клинтън: Владимир Путин е демократ

  • 31 август 2018 10:12

  • 2212
  • 0
Борис Елцин към Бил Клинтън: Владимир Путин е демократ
© Getty (архив)

Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 е демократ и е добре познат на западните среди. Това е казал първият руския президент Борис Елцин на своя колега от САЩ Бил Клинтън на 8 септември 1998 г., съобщиха медии от Москва.

Според сайта на президентската библиотека в град Литъл Рок (щата Арканзас), който публикува стенограма от разговор между двамата държавници отпреди две десетилетия, Елцин в отговор на пряк въпрос на американския държавен глава е заявил, че вече е избрал свой приемник. "Това ще бъде Путин. Този човек е демократ и е добре познат сред западните среди", е заявил руският политик. Тогава Путин е бил началник на Федералната служба за сигурност, наследник на КГБ.

Според архивния запис Елцин е обмислял още един вариант за свой наследник. Това е бил един от създателите на партията Съюз на десните сили и убитият в края на февруари 2015 г. Борис Немцов. "Ние нямаме големи различия с него. Той обаче е много емоционален", е казал още първият лидер на Руската федерация на човека, който водеше САЩ от 1993 до 2001 г.

Да припомним първият руски президент обяви за оставката на 31 декември 1999 г. Той почина седем години по-късно.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2212 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини