Руските граждани ще питат Владимир Путин за скока на бензина

  • 06 юни 2018 09:09

  • 2117
  • 9
Руските граждани ще питат Владимир Путин за скока на бензина
© Getty (архив)

Почти 1,2 милиона въпроса са изпратени вече до руското телевизионно и радиопредаване "Пряка линия" с президента Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975, което ще се състои утре, пише "Известия".

Според вестника гражданите питат най-често за цените на бензина, поскъпнал неотдавна в Русия, обмисляното повишаване на пенсионната възраст и шансовете федерацията да стане една от петте водещи световни икономики. В разговор с инвеститори по време на състоялия се наскоро Петербургски международен икономически форум Путин заяви, че Русия може скоро да се нареди сред най-големите икономики в света по брутен вътрешен продукт БВП според паритета на покупателната способност.

"Пряката линия", традиционно излъчвана от 2001 г., е програма, в която Путин отговаря на въпроси на гражданите, задавани по телефона, чрез текстови и видеосъобщения, чрез уебсайт, мобилни приложения и социални мрежи. Досега Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 е отговарял по този начин 15 пъти на въпроси на своите съграждани - 11 пъти като президент и 4 пъти като премиер.

Никога не се знае предварително колко ще продължи пряката линия - рекордът отпреди 5 години е 4 часа и 47 минути. Кремъл не разкри подробности за предстоящото предаване, но президентският прессекретар Дмитрий Песков спомена, че се очакват нововъведения - и технологични, и съдържателни, посочва изданието.

Според източник на "Известия" предстоят преки включвания от 4 региона в Русия. Държавният глава ще поддържа конферентна връзка с министри и губернатори, по-специално заради възможността да им дава оперативни нареждания. Медиите цитираха източници, според които на регионалните лидери е наредено да си бъдат по местата и внимателно да следят ефира.

Всекидневникът откроява по-специално проблема с жителите на руския остров Сахалин, масово пратили до местните власти молби да построят мост до континента. Без него доставките поскъпват, вдигайки цените на храните в островния регион. А на фериботите не може да се разчита постоянно заради непредсказуемите метеорологични условия.

В статията се припомня впрочем как Путин разпореди след "Пряка линия" да бъде затворено "до месец" вонящо бунище край Москва. Проблемите с полигона обаче се решават и до ден-днешен, допълва "Известия".

Последвайте канала на

БТА
2117 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
Lyubo Angelov Член на ПП АТАКА - Бургас

2018.06.06 | 09:22

1
Ватници, всичко е нагласено от кремълската мафия, какво ще го питат, тези актьори, които ходят с него на всякъде за да има някой, който УЖ да го пита нещо...и го питат все неща предварително написани въпроси, за да не злепоставят диктаторчети Ватенки миризливи, всички жypнaлиcти които критикуваха Путин със факти бяха избити, както всичките му опоненти като Немцов и други Ама нали сте ватенки продасжни, вас истината не ви интересува, вас ви интересува да има рубли, руска ви майчина

2018.06.06 | 23:09

9
Нещастнико, нямаш си напредстава колко си зле..!

2018.06.06 | 23:05

8
Ще им отговори Путин, както подобава на велик държавник като него. Само на нас българите, никой не ни отговаря.
Бай Кольо

2018.06.06 | 10:04

3
Ето Ви истинско интервю, напраено от истински журналист от Австрия - Армин Волф http://kremlin.ru/events/president/news/57675 . Човека си го пита за всичко и за незаконната анексия на Крим и за малайзийския самолет, който доказано руснаците го свалиха и убиха 298 души на борда, пита го за икономиката на руската федерация, пита го какво правят руснаците в луганска и донецка област, зададе му въпрос защо помага на терориста асад и защо бомбардират хора с химическо оръжие. И все въпроси, които няма да му зададат слудинажните му медии в неговата лична държава. Ааа, попита го и за "личния му готвач" - женята пригожин и как "готвач" има ферма за тролове? Между другото същият тоя женята до падането на съветския съюз е бил в затвора. И е изключително интересно, да се гледа как лилипутин се гъне и мята като настъпан червей, защото завалията не е свикнал на такива въпроси. Гледайте. На руски е. Казвам го за местните руснаци. Да си знаят, че е на майчин език ;).
RTS

2018.06.06 | 23:03

7
Глупакоо, глупако !!!
Крум Усаински-Крупник

2018.06.06 | 13:32

5
Цървули!!!"Пряката Линия" е пълен фарс режисиран от Кремъл!!!Неудобните въпроси които задават на Джуджето са внимателно подбрани и отговорите са предварително отрепетирани!!!Вината за неуредиците в Рускенефа почти винаги е свързана с "неприятелски държави"!!!Дори когато се признава че проблемите са в самата Фалирала Сибирско-Азиатска Кочина,те се приписват на дисиденти,криминални елементи,отделни корумпирани служители,на Природата,на Времето и кого ли не,само не и на некадърната Държавна Администрация!!!Така че този театър може да ентусиазира единствено безмозъчните русосифилистични лумпени и олигофрени!!!Ура и Слава!!!
кмета на Крупник

2018.06.06 | 23:02

6
Содомит мръсен..!
митко китката

2018.06.06 | 11:36

4
като поизтрезнеят сами ще почнат да си дават отговорите на въпросите без да чакат благоволението на бащицата им
САЙТА НА ШИШИ

2018.06.06 | 09:33

2
СЕ БЪЗИКА СЪС ВАС ,КАТО ПИШЕ ОТ ИМЕТО НА КРУМ УСАСИНСКИ и ЛЮБО АНГЕЛОВ.

Добави коментар

Водещи новини