Русия изстреля четири междуконтинентални балистични ракети "Булава"

  • 23 май 2018 07:48

  • 2452
  • 7
Русия изстреля четири междуконтинентални балистични ракети "Булава"
© Getty Images/Guliver (архив)

Русия успешно изстреля четири междуконтинентални балистични ракети "Булава" от ядрената подводница "Юрий Долгоруки", съобщи пресслужбата на руския Северен флот, цитирана от ТАСС и Франс прес.

Подводницата е извършила подводно изстрелване в Бяло море. Ракетите са ударили военен полигон на полуостров Камчатка.

Това е първи случай, в който руските ВМС изстрелват толкова много ракети от този тип подводница.

Подводницата клас "Борей" "Юрий Долгоруки" е създадена специално за този тип ракета. Ракетата "Булава" (натовска класификация СС-ЕнХикс-30) е разработена от ракетата земя-земя "Топол-М" (СС-27 в класификацията на НАТО). Тя е с обхват 8000 км и може да носи до десет ядрени бойни глави, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2452 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
mk

2018.05.23 | 20:03

7
тук работата вече е сериозна
Дуци

2018.05.23 | 14:21

6
СЛАВА НА РУСИЯ , КОВБОЙЦИТЕ ВЕЧЕ СА СЛОЖИЛИ ПАМПЕРСИТЕ ЗА ДА НЕ НАПЪЛНЯТ ГАЩИТЕ , ЩОТО СЕ ГЛАСЯТ ЗА ПАРТИ НА МЕКИТЕ КИТКИ
Крум Усаински-Крупник

2018.05.23 | 13:45

5
Цървули!!!Тези Алкохолизирани Сибирско-Азиатски Примитиви са наивни комплексари,като селски ергени!!!Американците им се присмяха на калпавите ракети и тези се обидиха!!!С тези демонстрации единствено потвърждават колко са жалки!!!На Американците не им дреме какви оръжия имат тези Недоеволюирали Получовеци!!!САЩ ще смачка Рускенефа,като смачка СССР,който също плашеше Света с ракети!!!Историята се повтаря!!!Ура и Слава,другарки и другари,Червени Чукундури безмозъчни!!!Амин!!!

Добави коментар

Водещи новини