Сергей Скрипал е бил агент и на естонските, и чешките тайни служби?

  • 14 май 2018 15:29

  • 19896
  • 6
Сергей Скрипал е бил агент и на естонските, и чешките тайни служби?
© gettyimages (архив)

Бившият полковник от руското Главно разузнавателно управление (ГРУ) Сергей Скрипал вероятно е бил агент и на тайните служби на Естония и Чехия, написа лайф.ру.

Според публикацията Скрипал е посетил столицата на балтийската република Талин през 2016 г. Там той е имал засекретени срещи със свои естонски колеги. Каква обаче е била темата на разговорите остава загадка, коментира медията от Москва.

Малко по-рано чешки таблоид съобщи, че Скрипал е бил на посещение в Прага през 2012 г. Там той също е имал преговори със служители от съответните институции. Според лайф.ру и двете срещи са били подготвени и осъществени от британското разузнаване. Вероятно Скрипал е работил и за службите на двете източноевропейските страни.

Скрипал дъщеря му Юлия Скрипал бяха намерени в кома на 4 март в английския град Солсбъри. Малко по-късно двамата дойдоха в съзнание.

Сергей Скрипал през 2006 г. бе осъден в страната си за шпионаж полза на Великобритания. Четири години по-късно той бе помилван и разменен срещу руски шпиони, заловени през 2009 г. в САЩ,

Последвайте канала на

Валери Зайцев
19896 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини