Кремъл: Не сме привърженици на туитъровата дипломация

  • 11 април 2018 19:40

  • 2796
  • 3
Кремъл: Не сме привърженици на туитъровата дипломация
© pixabay.com

Русия не е привърженик на "туитъровата дипломация".

Това обяви днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, след като президентът на САЩ Доналд Тръмп използва социалната мрежа, за да уведоми Москва за предстоящи американски военни действия срещу Сирия, предаде БТА, цитирайки Ройтерс и ТАСС. "Ние не сме участници в "туитърова дипломация". Ние сме привърженици на сериозни подходи. Продължаваме да смятаме, че е важно да не се правят стъпки, които могат да навредят на и без това крехката ситуация в Сирия. Продължаваме да сме убедени, че предлогът за използването на химически оръжия е измислен и не може да бъде използван като предлог за някакви силови действия", каза още Песков.

По-рано днес световните агенции съобщиха, че Тръмп е написал в "Туитър": "Русия, приготви се", като е предупредил, че ракетите "ще дойдат" в Сирия в отговор на предполагаемата химическа атака срещу цивилни, извършена от режима в Дамаск през уикенда.

Филип Епитропов
2796 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2018.04.13 | 22:02

3
Християнския свят начело със САЩ във война срещу мюслитата и резаците начело с Русия !

2018.04.13 | 22:01

2
Света е с Русия, защитница на всички свободни и поробени. Православните народи начело с Велика Русия са изправени срещу терора и безумието на запада.
СЛАВА НА САЩ ЧЕ НИ ОСВОБОДИХА ОТ се се се ре

2018.04.13 | 21:46

1
ХРИСТИЯНСКИЯ СВЯТ ПРОТИВ ДИКТАТОРИТЕ асд И путю

Добави коментар

Водещи новини