Москва нареди на пилотите си в Сирия да летят по-високо

  • 05 февруари 2018 13:36

  • 6856
  • 3
Москва нареди на пилотите си в Сирия да летят по-високо
© Уикипедия

Русия е наредила на бойните си самолети в Сирия да летят по-високо, за да не могат да бъдат сваляни от противосамолетни ракети, изстрелвани от установки, носени на рамо, съобщава днес руският в. "Известия", цитиран от Ройтерс.

Тази промяна идва, след като сирийските бунтовници в събота свалиха руски изтребител Су-25 в провинция Идлиб и убиха пилота му на земята, след като той бе успял да катапултира.

Цитирайки руското министерство на отбраната, "Известия" пише, че е било взето решение такива самолети занапред да летят над 5000 м, за да бъдат в безопасност. Такова правило е било в сила по-рано, но по някаква причина самолетите Су-25 през последните дни започнали да летят по-ниско.

Руските медии обявиха за герой пилота на сваления самолет - майор Роман Филипов, и съобщиха, че той ще получи посмъртно висока държавна награда. Те описват как бунтовниците открили огън по него след катапултирането, а веднага, след като се приземил с парашута, той влязъл в схватка с тях с пистолета си, преди да бъде убит.

Съобщава се още, че сирийски, а вероятно и руски части със специално предназначение в момента действат в района на инцидента, опитвайки се да приберат тялото на пилота, а по фрагменти от ракетата, улучила самолета, се опитват да разберат кой я е доставил на бунтовниците, пише БТА.

Константин Тодоров
6856 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2018.02.10 | 09:34

3
Ха,ха,ха,ха, насраха се от страх.
ОТ москвича МЕРЦЕДЕС НЕ СТАВА рубладжий ПЕДАЛИ

2018.02.10 | 09:34

2
ДА ЛЯТЯЛИ ПО ВИСОКО АМА НЕ МОГАТ БРАКМИ СКАПАНИ СА
СЛАВА НА САЩ ЧЕ НИ ОСВОБОДИХА ОТ се се сре !!!!!!!

2018.02.10 | 09:34

1
хохохохохохохохохохохо руски БРАКМИ СВАЛЯТ ГИ КАТО ВРАБЧЕТА хохохохоохохохоххо

Добави коментар

Водещи новини