Путин: Русия знае за готовността на България да се върне към "Южен поток"

  • 09 август 2016 18:42

  • 3588
  • 3
Путин: Русия знае за готовността на България да се върне към "Южен поток"
© Булфото Архив

Русия знае за готовността на България да се върне към проекта "Южен поток", но са необходими железобетонни юридически гаранции от Европа, заяви пред журналисти руският президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС и Ройтерс.

Путин изтъкна, че турското правителство е взело политически решения по проектите АЕЦ Аккую и газопровода Турски поток,.
Турция ще предостави статут на стратегическа инвестиция на проекта АЕЦ Аккую и е готова да осигури доставките на газ до Европа през Турски поток, посочи турският президент Реджеп Тайип Ердоган след срещата си с руския си колега.

"Русия възнамерява поетапно да отменя ограниченията спрямо турските компании", допълни Путин.

Той изтъкна, че Анкара е предоставила гаранции за сигурността на туристите от Русия и Москва ще помисли за възобновяване на чартърните полети.  Путин отбеляза също, че очаква трудна работа за съживяване на икономическото сътрудничество с Турция.

Последвайте канала на

БТА
3588 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Гост

2016.08.18 | 22:26

3
Тъй вярно Господа. А Евро Съюзът ни показва показалец. Не желаят Руска инвестиция. Да живей Германски съюз с колонизация от малки членки
В е л и к и я

2016.08.11 | 18:08

2
Само ми е чудно как Турция ще даде гаранции за сигурността на руските туристи ...Аз си мисля че сега точно ще се взривяват само там къде има руски туристи , и не само ПКК ще има пръст в това а и ЦРУ под всякъкви форми и чрез всякъкви групировки !

2016.08.11 | 18:08

1
Всичко е заради оня хомо плевнелиев куп глупости изръси тоя педал!

Добави коментар

Водещи новини