Лаборатория за смъртоносни болести днес е място за частни партита

  • 07 юли 2016 13:36

  • 2548
  • 0
Лаборатория за смъртоносни болести днес е място за частни партита
©

Санкт Петербург, намиращ се във Финския залив на Балтийско море, в миналото е защитен с поредица от укрепления, разположени в целия залив.

Повечето от тях са построени в и около остров Котлин, който се намира в средата на тесния вход на залива, на 30 км разстояние от Санкт Петербург. Други са издигнати на брега на залива и на острова. Заедно те предлагат страхотна защита срещу вражески нападения, идващи от морето.

Строителство на тези укрепления започва скоро след като Санкт Петербург е основан заради Великата северна война от 1700-1721 г. През следващите два века Русия продължава да укрепва и изгражда над четиридесет форта, разположени между южните и северните брегове на Финския залив. Почти половината от тях са построени върху изкуствени острови.

Една от най-известните крепости в залива е форт Александър, поръчан от император Николай I и кръстен на брат му - император Александър I. Той е построен между 1838 и 1845 г.

Прочети повече на: http://profit.bg/news/Laboratoriya-za-smurtonosni-bolesti-dnes-e-myasto-za-chastni-partita/nid-152457.html

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2548 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини