Русия не очаква претенции по споразуменията за „Южен поток”

  • 22 декември 2014 10:40

  • 1993
  • 5
Русия не очаква претенции по споразуменията за „Южен поток”
©

Министерството на енергетиката на Русия не очаква финансови претенции по междуправителствените споразумения, сключени за строителството на „Южен поток”. Това заяви министърът на енергетиката на Русия Александър Новак в интервю за „Коммерсант”.

„Без съмнение спирането на „Южен поток” беше премислено решение, защото такива въпроси не могат да се решават спонтанно. Взимането на решението зависи, включително и от позицията на другата страна, дали тя е готова да изгради алтернативен маршрут. Тази тема беше засегната по време на преговорите в Турция”, каза той.

Русия разбира, че страните, през чиято територия трябваше да премине газопроводът, са разчитали на инвестиционни проекти, създаване на работни места, увеличение на постъпленията от данъци.

„Но продължаването на реализацията на проект, за който няма разрешение, е невъзможно. В момента юристите работят над междуправителствените споразумения, подписани през 2008 и 2009 г.”, каза министърът и добави, че в споразуменията не са уговорени финансови претенции.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1993 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
не син

2014.12.24 | 19:05

5
Русначета , добре знаете , че САЩ са започнали тотална война срещу вас ! Ще използват ЕС и най вече нас за да предявят всевъзможни нагли претенции за загуби и пропуснати ползи ! Ще бъде война !

2014.12.24 | 15:00

1
Не син......а зелен, какво има да ти използва някой на теб, мизерен бедняк. Кой ти натъпка в главата, че си някаква личност, голтако??? Погледни се огледалото, неподстригано, и облечено като бродяга зъзнещ, плужек. Защо си мислиш че нещо зависи от теб? Дори и ти самият си зависим от тъпаците за които лекомислено гласува и сега чакаш да ссе случи някакво събитие. Да случи се- стана още по беден и направи Боко-моко -шмико оше по- богат.
FM

2014.12.24 | 18:57

4
А на всички ФИЛИ им пожелавам весело прекарване и изкарване на празниците. И внимавайте с алкохола, защото после това което ще се получи, да не е с недъзи.
FM

2014.12.24 | 18:57

3
На всички ФОБИ им пожелавам за празниците, това което, Цезар е казал за бедните.
FM

2014.12.24 | 18:57

2
Запада не може да има претенций. Южен поток го няма заради тях.

Добави коментар

Водещи новини