Бойци на украински олигарх свалили боинга

  • 11 септември 2014 06:29

  • 8866
  • 23
Бойци на украински олигарх свалили боинга
©

Един от най-шокиращите моменти в отразяването на катастрофата на малайзийския боинг от страна на западните медии е липсата на сериозно и внимателно журналистическо разследване. А те впрочем би трябвало да започнат отразяването на трагедията с няколко важни въпроса, останали без отговор, пише известният американският анализатор Фредерик Енгдал.

Главният въпрос е защото киевската служба за управление на полетите е заповядала на полета МН17 да се отклони от зададения маршрут, който заобикаля зоната на бойните действия в Източна Украйна, пише в. "Монитор".

Скрийншотове от сайта FlightAware.com показват, че десет полета преди това са минавали на безопасно разстояние южно от Донецка област, пресичайки зоната над Азовско море. И само на 17 юли трагичният полет МН17 е минавал непосредствено над Донецка област.

Повечето аргументи, представени от администрацията на Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият относно това кой носи отговорност за катастрофата, се основаваха на цитати от представители на киевското правителство.

Само няколко часа след свалянето на самолета службата на украинското разузнаване публикува нареченото от нея “доказателство”, че самолетът е свален от сепаратистите по заповед от Русия. Това бе видео, качено в YouTube.

Всички приказки за “неопровержимите доказателства” изчезнаха от медиите, след като настойчиви специалисти установиха времето и дата на качването на записа в интернет - 16 юли 2014 г. в 19:10 часа местно време - т. е. ден преди свалянето на самолета.

Има и друга много интересно съвпадение. Дни преди и непосредствено след катастрофата, според данните, разкрити от бившия служител на Агенцията за национална сигурност Уейн Медсън, Украйна и НАТО са провеждали 10-дневни военни учения “Морски бриз” с използването на радиотехнически и електронни средства за борба, самолети за радиоелектронно разузнаване.

В ученията участвал и ракетният крайцер USS Vella Gulf, оборудван със система за насочване на ракетите “Ейджис” (AE­­GIS). Корабът е можел да проследява полет МН17 над Черно море, както и всяка една ракета която може да се изстреля по самолета.

Въпросът е защо правителството на САЩ не предостави точни данни от проследяването на полета на МН17 с уточнението кога точно е летял над Украйна и откъде точно е бил свален?

Американските служби имат не само спътниковите данни за полет МН17, но и снимки на вероятната зенитна установка, от която е била изстреляна ракетата, свалила самолета.

По данни на именития бивш журналист от “Нюзуик” Робърт Пери един от източниците му, който и друг път му е предоставял точна информация, му разкрил, че “американските спецслужби наистина разполагат с подробни спътникови изображения на вероятната зенитна установка, пуснала ракетата, но тази установка се е намирала под контрола на украинските правителствени войски, облечени в украинска униформа”.

На 22 юли високопоставен представител на американското разузнаване заяви: “САЩ нямат преки доказателства, че установката, от която бил свален пътническият самолет, е била доставена от Русия”.

Всичко това поражда логичния въпрос кой е свалил МН17?

Районът, откъдето е изстреляна ракетата, се контролира не от проруските сепаратисти, той се намира под контрола на частната наемна армия, организирана и въоръжена от украинския милиардер и олигарх Игор Коломойски, по някои оценки втория най-богат човек в Украйна. Той е човек на разузнавателните служби на САЩ и Израел.

През последните месеци Коломойски създаде своя собствена наемна армия, която има на въоръжение зенитните комплекси “Бук”, с които се твърди, че е бил свален малайзийският самолет.

Силите на Коломойски притежават съвременно оръжие, получено от украински военни арсенали или купено на черния пазар. Всички те са организирани в четири батальона: “Азов”, “Айдар”, “Донбас” и “Дне­пър-1”.

Според съществуващите данни грузинските наемници в армията на Коломойски са обучени да управляват зенитни ракети “Бук”. Предишното украинско правителство на президента Виктор Янукович ги е продала на тогавашния грузински президент Михаил Саакаш­вили, верен човек на САЩ.

Ако бандитите на Ко­­ло­мойски наистина са замесени в катастрофата на МН17, това обяснява защо неоконсервативното лоби в САЩ и по света, особено в медиите, толкова яростно сочи руския президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975, отклонявайки вниманието от Игор Коломойски.

Необходимо е да започне сериозно разследване срещу Коломойски и създадената от него международна мрежа.

Последвайте канала на

8866 23

Свързани новини

Коментари 23

Добави коментар

2014.11.05 | 21:37

23
а добър ден,маи почнахте да се сещате че се осрахте ми то не е само този самолет ами и другия и кулите близнаци и още още......................ама нали Путин трябва да ви е виновен
ttt

2014.11.05 | 21:37

22
Тоси беше ясно че това сваляне обслужва украинските и американските бандити.
Емигрирайте!

2014.11.05 | 21:36

21
Ако ГЕРБ се върне на власт, всички предприемачи, интелигенция, учени, млади учени, ИТ специалисти, музиканти, писатели и т.н. се гответе за емиграция! Другарят генерал Боко Тиквата не търпи нищо „по-умно” от него! Ще бъдат закрити малкото останали успешни предприятия! Ще бъде съсипан най-старият Софийския университет! Ще бъде закрита най-старата институция БАН! Ще бъде нарочно орязан бюджета и спрени всички проекти! Интелигенцията ще бъде доведена до пълна мизерия! Много чужденци с бизнес в България се канят да закрият всичко! Ще ви управляват мутри и биячи с основно и средно образование!
Помньо Помнев

2014.11.05 | 21:35

19
Ти май, май говориш за периода от 1945 година та до ден днешен. А?!?! Червен екскремент...
Мъдовски-Попов

2014.11.05 | 21:34

12
Преди да пишеш подобни памфлети научи се къде се слагат запетайки. След 1990 година 3 пъти БСП бе на власт и видяхме какви чудеса направиха - първо Виденовото, след това Станишевото и като за похлупак - Орешарсковото. От комунист акъл не взимам!
MARABA ANADOLSKİ

2014.09.22 | 14:14

5
AMERİKANTSİ,KAKTO İ V İRAK, V RUSSİA NYAMA BİOORAJİE İATOMNİ BOMBİ MOJETE SVOBODNO DA VLEZETE V RUSSİA İ DA İZPUSHİTE PURİTE Sİ.
Кака Сйка

2014.11.05 | 21:35

20
Ще влезнат ама дали ше могат да излезнат?

2014.11.05 | 21:35

18
ЕВРЕИН

2014.11.05 | 21:35

17
Евреите си бяха направили сметката да завладеят Украйна, но не се получава. Никакви американци не са виновни. Агент на САЩ и израел - евреин и израелски агент, който е успял да се намърда в службите на САЩ. Трябва сега да го изгонят от там.

2014.11.05 | 21:34

16
АМЕРИКАНЦИТЕ НЕ СА ВИНОВНИ
FM

2014.11.05 | 21:33

9
Американците не са виновни. Виновни са САЩ.

2014.11.05 | 21:34

15
Платени наемници на украински евреин богаташ са свалили самолета.
Майка до 2

2014.11.05 | 21:34

14
А ти ,мизернико, ще останеш тук да се криеш по дупките и да си ядеш десетте позитански сребърника! Моите деца отдавна емигрираха по времето на червените бокл..уци! Пожелавам ти да живееш и умираш сам като куче!

2014.11.05 | 21:33

8
Емигрираха за да мият чинии по кръчмите на демократичния свят! А ти ще мреш сама като куче!

2014.09.22 | 14:11

2
Ами то по-лесно е да избягаш,отколкото да се бориш тук за по-хубав живот.А ти има да си гледаш внуците по скайпа,че и се гордееш колко голямо геройство направили децата ти,като емигрирали за да мият кенефите на запад.
vii

2014.11.05 | 21:34

13
celiiat sviat da se izvini na putin

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини