Украинският президент изказа съболезнования на Путин за убитите журналисти

  • 18 юни 2014 10:06

  • 1407
  • 2
Украинският президент изказа съболезнования на Путин за убитите журналисти
© gettyimages

Украинският президент Петро ПорошенкоПетро ПорошенкоПетро̀ Олексийович Порошѐнко (на украински: Петро Олексійович Порошенко) е роден на 26 септември изрази своите съболезнования на руския си колега Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 във връзка със смъртта на двамата руски журналисти, предаде ИТАР-ТАСС.

В съобщение на Кремъл се посочва, че двамата държавни глави са обсъдили предложения за прекратяване на огъня в Югоизточна Украйна. Путин от своя страна е изразил тревогата си във връзка с гибелта на двамата руски журналисти около източния украински град Луганск и е подчертал необходимостта от гаранции за живота и здравето на сътрудниците на медиите, отразяващи събитията в конфликта.

"Порошенко е изразил съболезнования и е уверил руския президент, че Киев ще проведе разследване на случая и ще бъдат осигурени всички мерки за запазване на живота и здравето на журналистите", допълва говорителят на Путин Дмитрий Песков.

Кореспондентът на руската държава радиотелевизионна компания в Украйна Игор Корнелюк, видеоинженерът Антон Волошин и операторът Виктор Денисов, въпреки че имаха дрехи с надпис "Медии", бяха обстреляни на 17 юни 2014 г. Корнелюк и Волошин загинаха.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1407 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
TIMOFEI

2014.06.20 | 12:48

2
СЪВСЕМ ОБИКНОВЕННО ЛИЦЕМЕРИЕ БРАВО !
Наталка

2014.06.20 | 12:48

1
Нямаше нужда! Екипът нямал разрешително, защото преминал нелегално граница.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини