Кметът на Харков се разминал на косъм от смъртта

  • 28 април 2014 16:06

  • 2103
  • 1
Кметът на Харков се разминал на косъм от смъртта
©

Раненият днес при атентат кмет на Харков Генадий Кернес се е разминал на косъм от смъртта, коментира РИА Новости.

Днес близък до простреляния ръководител на източния украински град заяви, че целта на убиеца е била сърцето на Кернес. Михаил Добкин заяви: Куршумът е минал на милиметри от сърцето. Повредени са няколко гръбначни прешлена, надбъбречната жлеза, белия и черния дроб.

Лекарите в местна болница са оперирали простреляния пациент, определят неговото състояние като критично. Медиците посочват, че следващите дни са решаващи за живота на Кернес, който е в състояние на изкуствена кома. "Хирургическата намеса е била успешна, сега се надяваме на Бог", каза близкият до кмета кандидат за президент на източноевропейската страна Юрий Бойко.

Междувременно започнаха излизат нови данни около опита за убийство на Кернес. Оръжието, с което е извършено покушението, е снайперска пушка Драгунов, стана ясно в хода на първоначалното разследване. Все още не е ясно при какви обстоятелства е бил извършен атентатът. Към първите две версии, че кметът е бил прострелян по време на къпане във воден басейн или при каране на колело се появи трето. Най-новото предположение е, че Кернес е бил нападнат, докато е правил крос в парка.

Изпълняващият длъжността държавен глава на Украйна председател на парламента Александър Турчинов разпореди атентаторите срещу кмета да бъдат намерени.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2103 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.04.29 | 08:43

1
Tурчинов много добре знае кой е стрелеца ...

Добави коментар

Водещи новини