Тимошенко нямало да се кандидатира за президент

  • 24 февруари 2014 15:44

  • 1872
  • 2
Тимошенко нямало да се кандидатира за президент
©

Бившият министър-председател на Украйна Юлия ТимошенкоЮлия Тимошенко Юлия Володимировна Тимошенко (родена на 27 ноември 1960 г. ) е украински политик и не е направила изявление за намерението си да се кандидатира за президент, съобщават украински медии, като се позовават на адвоката й.

"Някой разпространи изявление на Юлия, в което тя казва, че ще се кандидатира за президент. Това не е вярно", заяви Сергей Власенко в телевизионно предаване.

По-рано излезе информация, че Тимошенко моли да не се разглежда кандидатурата й за министър - председателския пост. ”За мен бе изненада информацията, че ме предлагат за длъжността премиер. Никой не е съгласувал или обсъждал този въпрос с мен. Благодаря за уважението, но моля не разглеждайки кандидатурата ми”, заявява тя в прессъобщение на партията си „Отечество”.

Юлия Тимошенко е едно от лицата на „оранжевата” революция от 2004 г., като даже получи и премиерския пост по времето на Виктор Юшченко. След смяната на властта тя беше обвинена в присвояване в особено големи размери и хвърлена в затвора. Макар правозащитници да смятат процеса срещу нея за нагласен, завръщането й на Майдана беше посрещнато със смесени чувства от протестиращите

1872 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.02.25 | 12:04

2
Не иска,или кукловодите не и дават на крадлата,а и не е зле да видим снимки от нейните "къщи"и самолети!
СЛАВА УКРАЇНИ

2014.02.25 | 09:54

1
А нещеш ли да й надникнеш в ЗАДНИКА?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини