Русия разкритикува украинската опозиция и европейските посредници

  • 22 февруари 2014 20:45

  • 3335
  • 7
Русия разкритикува украинската опозиция и европейските посредници
© Getty Images/Guliver

Русия разкритикува украинската опозиция и европейските посредници за уреждане на кризата в съседната страна.

Редица европейски лидери приветстваха освобождаването от затвора на бившия украински премиер Юлия ТимошенкоЮлия Тимошенко Юлия Володимировна Тимошенко (родена на 27 ноември 1960 г. ) е украински политик и, предаде ИТАР-ТАСС. Руският министър на външните работи Сергей Лавров обвини украинската опозиция в нежелание или неспособност да изпълнява споразумението, договорено вчера с президента Виктор Янукович с европейско и руско посредничество. В резултат ситуацията в Украйна се влоши рязко, подчерта Лавров в телефонен разговор с държавния секретар на САЩ Джон Кери. Руският външен министър отбеляза, че "незаконни екстремистки групировки отказват да предадат оръжието и фактически държат Киев под свой контрол при мълчаливото съгласие на лидерите на опозицията, заседаващи във Върховната рада".

Кери от своя страна е потвърдил, че Съединените щати остават ангажирани с постигнатото вчера споразумение за уреждане на кризата в Украйна. Той обещал САЩ да използват спешно лостовете за влияние, с които разполагат, за да въздействат на украинската опозиция.

Руският посредник при договарянето на споразумението, омбудсманът на Руската федерация Владимир Лукин, обвини  европейските пратеници, че са дошли в Украйна, за да преследват само своите собствени интереси, предадоха ИТАР-ТАСС и Ройтерс. В телевизионно интервю Лукин обясни, че Русия само е парафирала, но не е подписала споразумението, тъй като субектите по него не са ясни.

"Не разбирам, честно казано, как след като признаха легитимността на президента (Виктор) Янукович, на парламента, на всички държавни структури моите европейски колеги (министрите на външните работи на Франция, Германия и Полша, които  посредничиха от страна на ЕС), могат да дойдат в Киев и да отидат на националистическо-революционния и терористичен Майдан и да кажат там: долу правителството, което са признали", изрази недоумение руският омбудсман.

Константин Тодоров
3335 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Бегемот

2014.02.25 | 16:44

6
Виц на деня:Руснак демократ.
12

2014.02.25 | 19:27

7
руснака е демократ толкова колкото американеца

2014.02.24 | 12:45

5
комунистическата партия в Русия е 5-та политическа сила ! А сега посипи си главата с пепел !
Петър

2014.02.24 | 10:39

3
Виц на деня;Бегемот умник.

2014.02.24 | 12:18

4
Българоидитe - продукт на комунистическата поточна линия. Това е плевелът, който задушава България и българите. Те са друг народ, друга раса, друга душевност, но...защо са 38% от населението на "тази страна" - някога по-известна като България.

2014.02.24 | 06:51

2
съжалявам те, толкова си кух и освен да плюеш, не знаеш да правиш нищо друго. добри резултати се постигат с добро желание и добронамереност. сравняваш "поточната линия" със "стената" на ПИНК ФЛОЙД, но грешиш, защото не е имало конвейр за егоисти и малоумници, много хора не са били съгласни да бъдат конформирани и са понесли ограничения и унижение заради решението си. ПРОСТО НЕ ВКАРВАЙ БЪЛГАРИТЕ В ТВОИТЕ СТЕРЕОТИПИ! а и дали си българин, тъпако?

2014.02.23 | 07:47

1
dsfghjykioljyiklioilkjhm,jklkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

Добави коментар

Водещи новини