Първият австралийски "Дисниленд" може да е край Мелбърн

  • 19 август 2023 16:18

  • 415
  • 0
Първият австралийски "Дисниленд" може да е край Мелбърн
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

"Дисниленд" винаги е бил царство на мечтите, но за малките и големи любители на увеселителни паркове в Австралия това важи с особена сила, тъй като на континента все още няма тематичен парк. Скоро обаче това може да се промени на фона на увеличаващите се сигнали, че следващият дом на Мики и Мини Маус може да стане Мелбърн, пише електронното издание timeout.com. 

"Като австралийската столица на развлеченията, разбира се, че ще приемем тематичен парк на "Дисни", каза кметът на града Сали Кеп в интервю за местно издание, изразявайки увереност, че паркът би се ползвал с огромна популярност сред местните жители и туристите. По думите й за развлекателния комплекс "Даун ъндър Дисни" (Down Under Disney) вече е отделен поземлен участък югозападно от Мелбърн.

Според Кеп столицата на щата Виктория разполага с цялата инфраструктура, необходими за "гигант на развлекателната индустрия като "Дисни" - хотели от световен клас, търговски центрове и ресторанти, които биха могли да приемат гостите от всички части на Австралия и от чужбина. 

Спират влаковете до "Дисниленд" в Париж

Очаква се новият "Дисниленд" да бъде разположен в град Джилонг, на брега на залива Порт Филип, 50 км югозападно от Мелбърн, до центъра на който с влак се стига за не повече от 30 минути, отбелязва БТА. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
415 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини