Премиерът на австралийския щат Виктория: Нацистите не са добре дошли в щата ни

  • 20 март 2023 14:28

  • 365
  • 2
Премиерът на австралийския щат Виктория: Нацистите не са добре дошли в щата ни
© Getty (архив)
Слушай новината Слушай новината

Нацистите не са добре дошли в австралийския щат Виктория, заяви премиерът на щата Даниел Андрюс след сблъсъци вчера между протестиращи защитници на правата на транссексуалните и неонацисти в щатската столица Мелбърн, предаде ДПА, цитирана от БТА.

В социални мрежи Андрюс осъди действията на около 30 облечени в черно мъже, участвали в шествие и многократно отправили нацисткия поздрав пред парламента на щата Виктория.

"Ще ми се да не трябваше да го казвам, но явно се налага: Нацистите не са добре дошли. Нито на стълбите пред парламента, нито където и да било другаде", категоричен бе премиерът. "Групата е била там да заяви, че транссексуалната общност не заслужава права, безопасност или достойнство", каза той.

"Ето това правят нацистите. Тяхната злокобна идеология е да превръщат малцинствата в изкупителна жертва, а това няма място тук, също както и тези, които застават на тяхна страна", подчерта Андрюс.

По данни на щатската полиция във връзка с вчерашните протести са арестувани трима души.

Миналата година Виктория стана първият щат в Австралия, забранил публичното излагане на нацистката свастика.

В Австралия забраниха свастиката

365 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.03.20 | 14:54

1
И това го казват paбойниците, изтpeбвaли аборигени. Тъпанари на квадрат.
Мани, мани...

2023.03.21 | 06:24

2
И милеят за Азов, Кракен, Айдар, Бандера, Волин... Нашарени от глава до пети... Явно в бъдеще ще милеят само за тия, които имат потрети/цитати на Хи*тл*ер, а тия със сва*стик*ите ще ги гонят, че чета, че нея я били "забранили" ... То толкова много украинци има в Австралия, че то реално трябва да ги изгонят 90 % за "забранени" татуси...

Добави коментар

Водещи новини