Премиерът на Нова Зеландия подаде оставка

  • 19 януари 2023 07:13

  • 675
  • 1
Премиерът на Нова Зеландия подаде оставка
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Министър-председателката на Нова Зеландия Джасинда Ардърн обяви днес, че ще се оттегли от поста до 7 февруари, предадоха световните новинарски агенции. Ардърн направи изненадващото съобщение по време на първата си пресконференция за 2023 г.

"Да бъда министър-председател беше най-голямата чест в живота ми и искам да благодаря на новозеландците за огромната привилегия да ръководя страната през последните пет години и половина", каза Ардърн през сълзи.

"Със заемането на такава привилегирована роля идва и отговорността, включително и отговорността да знаеш кога си правилният човек да ръководиш, а също и кога не си", каза 42-годишната Ардърн. 

Премиерът на Нова Зеландия: Китай става все по-настъпателен

Избрана за министър-председател през 2017 г., на 37-годишна възраст, Ардърн е една от най-младите жени, заставали начело на правителство в света, и едва втората, която става майка, докато все още заема поста, отбелязва ДПА.

Оставката й ще влезе в сила след назначаването на нов министър-председател. 

Гласуването за избор на нов лидер на Лейбъристката партия ще се проведе в неделя.

Днес Джасинда Ардърн съобщи още, че парламентарните избори ще се произведат на 14 октомври.

Росица Валентинова
675 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2023.01.19 | 10:36

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Goo-gl.me/id389076

Добави коментар

Водещи новини