Австралия се включи световен ангажимент за редуциране на метановите емисии с 30 %

  • 25 октомври 2022 09:37

  • 343
  • 2
Австралия се включи световен ангажимент за редуциране на метановите емисии с 30 %
© Getty images (архив)


Австралийският министър по изменението на климата Крис Боуен каза в неделя, че правителството се е присъединило към "Глоубъл метан пледж" (Global Methane Pledge) като част от многостранните усилия за намаляване на глобалните емисии на метан, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"Така нашата страна ще се присъедини към останалите големи износители на селскостопански стоки в света, включително САЩ, Бразилия и Индонезия, в идентифицирането на възможности за намаляване на емисиите в този труден за намаляване сектор", заяви Боуен в изявление.

Правителството ще продължи да си партнира с индустрията, за да декарбонизира икономиката, особено в секторите на енергетиката и отпадъците, и да улови отпадъчния метан за генериране на енергия, допълни той.

Правителствените инвестиции в подкрепа на инициативата ще включват до 3 милиарда австралийски долара (около 1,91 милиарда щатски) от 15-милиардния Национален фонд за възстановяване в подкрепа на технологиите с ниски емисии и производство на компоненти и намаляване на метана в селското стопанство, съобщи Боуен.

Според министъра обещанието няма да изисква Австралия да се фокусира само върху селското стопанство или да намали селскостопанското производство или добитъка.

"В резултат на подписването на инициативата австралийското правителство няма да законодателства или въвежда данъци или такси за намаляване на емисиите от добитъка", обясни Боуен.

Ръководените от САЩ и ЕС усилия обещават да намалят емисиите на метан с 30 процента до 2030 г. Сега усилията обхващат 60 процента от глобалния брутен вътрешен продукт и 30 процента от глобалните емисии на метан.

Повече от 100 страни се присъединиха към усилията за намаляване на емисиите на мощния парников газ, инициатива, насочена към справяне с една от основните причини за изменението на климата.

"Канада, с много подобна на нашата икономика, Бразилия, Аржентина, Нова Зеландия и Европейският съюз са всички подписали и е уместно Австралия да се присъедини", каза още Боуен пред репортери в Сидни.

Реджеп Ердоган: Турция планира до 2053 година да сведе до нула вредните емисии в атмосферата

 

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
343 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.25 | 11:47

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

2022.10.25 | 10:19

1
айде, всички фашисти се обединяват срещу добитъка, разбирай човечеството!

Добави коментар

Водещи новини