Червена панда беше намерена на смокиново дърво след бягството й от зоопарк в Австралия

  • 15 август 2022 18:54

  • 475
  • 1
Червена панда беше намерена на смокиново дърво след бягството й от зоопарк в Австралия
© pixabay

Червена панда, прекарала два дни на свобода след бягството си от австралийски зоопарк, е заловена в неделя, след като е забелязана да виси на смокиново дърво в близкия парк, предаде Асошиейтед прес.

Наречена Рави, 7-годишната мъжка панда пристига в зоологическата градина в Аделейд миналата седмица, след като е докарана от друг зоопарк с надеждата да се чифтоса с женска на име Мишри. До петък Рави обаче успява да "офейка". 

Директорът на зоологическата градина в Аделейд Фил Ейнсли разказва, че гледачите са прекарали неделния ден в опити да примамят Рави да слезе от смокинята с някои от любимите му храни, включително бамбук и сладка царевица, но без успех.

В крайна сметка те са използвали упойващи стрелички. 

Червените панди всъщност са два отделни вида

"Използвахме няколко различни устройства със стрелички. Накрая го уцелихме, след което трябваше да изчакаме около 15 минути, за да подейства упойващото вещество", каза Ейнсли.

Упоената панда е паднала в одеалата на гледачите, които са чакали под дървото. 

"Рави се справя много добре. Настанен е в болница за животни, където ще прекара следващите два или три дни. Искаме просто да се уверим, че е здрав и се е възстановил от приключението", допълва Ейнсли.

Червена панда е избягала от френска зоологическа градина

Директорът на зоопарка обяснява, че са открили бягството на Рави в петък сутринта. Първоначално гледачите са насочили вниманието си към зоологическата градина, смятайки, че косматият беглец ще бъде на някое от големите дървета на територията й. Едва в неделя сутринта Рави е бил забелязан на смокинята в близкия ботанически парк.

Фил Ейнсли отбелязва още, че ще прегледат записите от камерите за видеонаблюдение в зоопарка, за да разберат как Рави е избягал, допълва БТА.

Последвайте канала на

Весела Найденова
475 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
разбиращ

2022.08.15 | 19:24

1
женската Мишри трябва да е била доста страшничка...

Добави коментар

Водещи новини