Тонга въвежда локдаун от днес

  • 02 февруари 2022 06:34

  • 700
  • 1
Тонга въвежда локдаун от днес
© Getty Images

Тихоокеанските острови Тонга въвеждат локдаун от днес (5:00 ч. по Гринуич), след откриването на два случая на КОВИД-19, предадоха ДПА и Франс прес.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33016

Това е нов тежък уъдар за тихоокеанското островно кралство, което се бори да се възстанови след вулканичното изригване и опустошителното цунами миналия месец.

Досега островното кралство със 100 000 жители беше една от малкото страни, останали почти незасегнати от КОВИД-19. Един случай беше регистриран през октомври. Заразеният мъж, пристигнал от Нова Зеландия, се възстанови изцяло.

85 на сто от населението на Тонга е засегнато от щетите, нанесени от изригването на вулкана

Премиерът Сиаоси Совалени обаче съобщи, че тази седмица двама души са дали положителни тестове в столицата Нукуалофа. Те са работели в пристанището на града, където след изригването на 15 януари пристига хуманитарна помощ от цял свят.

Двамата засегнати нямат симптоми. Те са получили по две дози ваксина, както около 85 на сто от жителите на Тонга.

При изригването, едно от най-силните от десетилетия, целият остров беше покрит с токсична пепел. Загинаха трима души, допълва БТА.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Весела Найденова
700 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Новини.бг - медиен клозет

2022.02.02 | 07:53

1
Полуграмотен шизофреник измисля новините тук. Тая мутренска ку.рва пуска позиви в кутиите на софиянци с цинизми за Радев и новата власт.

Добави коментар

Водещи новини