Австралия посрещна Коледа с рекорден брой случаи на заразяване с COVID-19

  • 25 декември 2021 08:49

  • 2650
  • 2
Австралия посрещна Коледа с рекорден брой случаи на заразяване с COVID-19
© gettyimages (архив)

Австралия за втори път посреща Коледа в условията на борба с коронавирусната пандемия, предаде БТА, цитирайки ДПА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33008

Австралийските власти регистрираха нов дневен рекорд на случаи на заразяване с вируса през последното денонощие. Щатът Нов Южен Уелс регистрира 6288 случая на заразяване с коронавирус за последните 24 часа, съобщи днес здравното му министерство. Вчера новите случаи на заразяване бяха 5612. Щатът Виктория не регистрира нов рекорд днес, но отчете 2108 случая на заразяване с коронавирус. Във Виктория бяха регистрирани и шест смъртни случая, свързани с ковид. Щатът Куинсланд регистрира 765 нови случая на заразяване с коронавирус, а Тасмания - рекордните за нея 33 случая на заразяване.

Австралийският щат Нов Южен Уелс регистрира за пръв път над 5000 случая на COVID-19

Здравните власти призоваха гражданите при възможност да празнуват Коледа на открито, за да сведат до минимум риска от заразяване с коронавирус, отбелязва ДПА. Австралийското здравно министерство насърчи хората да се забавляват на открито или да отварят редовно прозорците, за да се получава по-добро проветряване, а също така да избягват споделянето на прибори по време на хранене. Хората със симптоми на заболяване са приканени да пропуснат коледните тържества.

Австралия понастоящем се бори с най-сериозната вълна на коронавирус, с която се е сблъсквала досега, като вариантът Омикрон на коронавируса се появява във всеки щат и територия. Щатите и териториите на Австралия въвеждат ограничения и подобряват качеството на проследяването на заразените и поставянето на им под карантина. На повече места в страната носенето на маски отново е задължително, като целта е да бъде ограничено разпространението на варианта Омикрон на коронавируса.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Филип Епитропов
2650 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Майтапчи Йово

2021.12.25 | 16:21

2
И що тъй:)))??? Нали се боцкат до припадък с бустЪрите на "най-добрите" ваксинатори от "Пфайзър":)))?!?
Gdd

2021.12.25 | 10:07

1
Супер ваксинирани и паралелно с това в постоянен локдаун от година. Овчици.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини