Фиджи се отваря за чуждестранни туристи за първи път от близо две години

  • 01 декември 2021 11:38

  • 463
  • 0
Фиджи се отваря за чуждестранни туристи за първи път от близо две години
© Pixabay

Островната държава Фиджи днес отвори границите си за чуждестранни туристи за първи път от близо две години, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 30212

Фиджи спря да приема гости от чужбина през март 2020 г. с надежда до ограничи разпространението на коронавируса и да избегне претоварване на малкото болници.

Сега около 90 процента от пълнолетното население на архипелага е напълно ваксинирано и страната отваря границите си за туристи от ограничен брой държави, обнадеждавайки туроператорите. Това са Нова Зеландия, САЩ, но и страни, в които вече има установени случаи на варианта Омикрон - Австралия, Япония, Франция, Канада и Великобритания.

Пристигащите от чужбина, напълно ваксинирани и тествани за ковид преди отпътуването, ще трябва да останат три нощи в одобрен от властите курорт и да си направят бърз тест. Те могат да се движат в определени зони, включително баровете и ресторантите на хотелите, както и да се включат в някои еднодневни екскурзии и дейности.

Макар и с ограничения, възстановеният туристически поток дава надежди за стимулиране на икономиката на страната с население от 1 милион души.

Туризмът е източник на 40 процента от икономиката на Фиджи и според оценки при затварянето на границите 10 процента от населението са останали без работа.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 30212

Повече за Коронавирус

corona
Весела Найденова
463 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини