Австралия смекчи препоръката си за пътуванията в чужбина в пандемията преди планирано отваряне на границите си

  • 28 октомври 2021 07:20

  • 311
  • 0
Австралия смекчи препоръката си за пътуванията в чужбина в пандемията преди планирано отваряне на границите си
© Pixabay

Австралия смекчи препоръката си за пътуванията в пандемията до няколко страни, в това число САЩ, Великобритания и Канада на фона на подготовка другата седмица да отвори границите си за пръв път от 18 месеца, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 28773

"Обявените днес промени са изключително важна стъпка за събирането на (разделени) австралийски семейства и безопасно отваряне на Австралия към света", заяви външният министър Марис Пейн.

От 1 ноември Австралия отменя за напълно ваксинираните забраната да се пътува в чужбина с оглед на значително нарастване на ваксинираното население, особено в най-големите й градове Сидни и Мелбърн, които се готвят да посрещат туристи от чужбина без изискване за карантина.

И докато Австралия започва да облекчава ковид ограниченията за пътуванията, щатът Виктория отчете най-смъртоносния си ден от началото на Делта вълната с 25 смъртни случая и 1923 новозаразени, най-голямото увеличение на инфекциите за последните четири дни.

Въпреки Делта вълната обаче в национален план стойностите за разпространението на коронавируса в Австралия остават сравнително ниски в сравнение с останалия свят - около 166 000 случая на заразяване от началото на пандемията и 1694 починали.

Нова Зеландия облекчава от 14 ноември карантината за влизащи от чужбина, но остава затворена за туристи

Властите постепенно отменят строгите здравни мерки в Сидни и Мелбърн, подпомогнати от по-високия процент на ваксинираните, след като югоизточните части на Австралия бяха обхванати от трета вълна на заразата, подхранвана от силно заразния вариант Делта.
Въпреки облекченията в тези два града обаче режимът за пътуване до Австралия не е еднакво облекчен за всичките й части, тъй като процентът на ваксинираните е различен в различните й щати и територии.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 28773

Повече за Коронавирус

corona
Борислава Бибиновска
311 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини