Сидни регистрира рекорден брой нови случаи на COVID-19 за денонощие

  • 29 юли 2021 11:10

  • 961
  • 0
 Сидни регистрира рекорден брой нови случаи на COVID-19 за денонощие
© Getty Images

Най-големият австралийски град Сидни регистрира днес рекорден брой нови случаи на местно предаване на КОВИД-19 за денонощие, а властите предупредиха, че епидемичната обстановка ще се влоши още повече, въпреки локдауна, наложен на 6 милиона души, който предстои да навлезе в шестата си седмица, предадоха БТА и Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 26691

Австралия се опитва да овладее епидемичния взрив на силно заразния вариант Делта на короновируса във и около Сидни през последните седмици, който заплашва да тласне икономиката на страната, възлизаща на 2 трилиона австралийски долара (1,5 трилиона долара) във втора рецесия за само две години.

Въпреки удължения локдаун в Сидни - столицата на Нов Южен Уелс, щатът съобщи, че е регистрирал 239 нови случая на местно предаване на коронавируса през последните 24 часа, което е рекорд от началото на пандемията.

"Можем само да предположим, че ситуацията вероятно ще се влоши, преди да се подобри, предвид броя на заразените в града", каза пред журналисти в Сидни премиерката на щата Нов Южен Уелс Гладис Береджиклян.

Тя съобщи, че има още един починал от КОВИД-19 за последното денонощие, с което общият брой на смъртните случаи достигна 13, а в национален мащаб - 921 души.

Австралийският премиер Скот Морисън каза, че ваксинацията сама по себе си няма да сложи край на локдауна срещу КОВИД-19 в Сидни в момент, когато жителите на най-големия град в страната навлизат във втори месец на строги ограничения с цел овладяване на епидемичния взрив на варианта Делта на коронавируса.

"Имам предвид, че тя може със сигурност да помогне . . . ниските темпове (на ваксинация) трябва да бъдат ускорени и това със сигурност ще помогне на усилията с локдауна, но сама по себе си имунизацията няма да сложи край на локдауна", каза днес Морисън пред информационния сайт Найн нюз.

Морисън изрази надежда, че удълженият локдаун и по-строгите ограничения за придвижване, въведени в най-силно засегнатите райони на Сидни, ще допринесат за поставяне под контрол на "особено смъртоносния" вариант Делта на коронавируса.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 26691

Повече за Коронавирус

corona
Борислава Борисова
961 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини