Игрите на глада: Лесно ли е да се ваксинираш в Австралия

  • 05 юли 2021 10:02

  • 644
  • 1
Игрите на глада: Лесно ли е да се ваксинираш в Австралия
© Getty images

Да се ваксинираш срещу COVID-19 в Австралия е като „Игрите на глада“, призна днес високопоставен здравен чиновник, докато страната изпитва недостиг на доставки на фона на увеличаващи се случаи на коронавирус, предаде АФП.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Липсата на ваксини доведе до панически усилия на хора да бъдат имунизирани, заяви Брад Хазард, здравен министър на най-многолюдния австралийски щат – Нов Южен Уелс.

„Чувството е почти като в „Игрите на глада“, когато хората преследват ваксина“, каза той по повод отчаяните жители, които се струпват пред ваксинационните центрове или звънят непрестанно в медицинските учреждения с надежда да си запишат час.

Австралия въвежда нови ограничения заради COVID-19

Действието в популярните книги и филмова поредица „Игрите на глада“ се развива в антиутопично бъдеще, в което група млади хора биват избирани всяка година, за да участват в телевизионна битка до смърт.

Едва 7% от около 25 млн. жители на Австралия са преминали пълен имунизационен курс – едно от най-ниските равнища сред развитите нации. Консервативното правителство заложи най-вече на „АстраЗенека“ и на разработката на собствена ваксина, която се провали на тестовете. Много австралийци обаче не желаят да се имунизират с достъпната „АстраЗенека“, сега препоръчвана само на над 60-годишни, и се опитват да си осигурят достъп до „Пфайзер“, информира БНР.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Теодора Александрова
644 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
XXX

2021.07.05 | 10:28

1
НАЙ-ГОЛЯМАТА ЛЪЖА НА Б.Б Е ЧЕ ИМА ЖИВИ КОМУНИСТИ ВЪВ БЪЛГАРИЯ И ЧЕ ТЕ ИМАТ НЕЩО ОБЩО СЪС БСП ТЕЗИ ОТ БСП СА НАСЛЕДНИЦИТЕ НА ПРЕДАТЕЛИТЕ НА КОМУНИСТИТЕ А ИНАЧЕ ЖИВИ КОМУНИСТИ ВЪВ БЪЛГАРИЯ ОТ МНОГО ВРЕМЕ НЯМА ГЛАСУВАЙТЕ ЗА БЪЛГАРСКО ЛЯТО (15) АКО ИСКАТЕ ПО ВИСОКИ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини