Австралия и Нова Зеландия откриха "зелен коридор" за пътувания без карантина

19 април 2021 06:52

Австралия и Нова Зеландия откриха "зелен коридор" за пътувания без карантина
© Pixabay
340 0

Австралия и Нова Зеландия започнаха днес пътувания без карантина между двете страни за първи път от повече от година, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 23386

"Зеленият коридор" позволява на австралийците и новозеландците да пътуват свободно между двете страни, без да е необходимо да остават под карантина след пристигането.

Нова Зеландия отменя задължителната карантина при пътувания до и от Австралия

През март 2020 г. заради пандемията от коронавируса Австралия и Нова Зеландия затвориха границите си за всички освен за свои граждани и жители, с някои изключения.

От октомври на новозеландците беше разрешено да пътуват до части на Австралия, без да трябва да остават под карантина след пристигането си. Пътниците, завръщащи се в Нова Зеландия, обаче трябваше да спазват 14-дневна изолация.

Нова Зеландия спира пътуванията от Индия заради ръст на броя на пътниците с COVID-19

Стотици пътници от Австралия започнаха да пристигат днес на новозеландските летища, след като властите отново отвориха границите.

Министър-председателите на Австралия и Нова Зеландия - Скот Морисън и Джасинда Ардърн, казаха в съвместно изявление, че отварянето на границите ще помогне за икономическото възстановяване на двете страни и за събирането на хиляди хора с техните семейства и приятели.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 23386

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
340 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини