Новозеландският град Окланд ще бъде подложен на нова карантина от утре

27 февруари 2021 13:36

Новозеландският град Окланд ще бъде подложен на нова карантина от утре
© getty images
720 1

Новозеландският град Окланд ще бъде подложен отново на карантина за срок от най-малко седмица, след като в него бяха открити нови случаи на Ковид-19, предаде Франс прес, като цитира изявление на премиерката Джасинда Ардърн.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 22922

Градът с население от 1,7 милиона души излезе от предишната тридневна карантина преди по-малко от две седмици.

Нова Зеландия започна ваксинирането, Австралия стартира в понеделник

От утре сутрин жителите му ще трябва да си стоят по домовете, освен за да ходят на работа или за покупки от първа необходимост. Затварят се училищата и магазините, продаващи стоки, които не са от първа необходимост. Влизането и излизането от града също ще бъдат подложени на ограничения.

Останалата част от страната ще бъде подложена на ограничения от втора степен, които забраняват събиранията с повече от 100 участници и изискват носенето на маски в обществения транспорт.

Днес в Окланд беше потвърден един случай. Премиерката подчерта, че това е повод за притеснения, защото става дума за лице, което е било заразно в продължение на една седмица и не се е изолирало.

Предишната карантина в града беше наложена след откриването на три случая, припомня АФП.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 22922

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
720 1

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 1

Добави коментар
ANTIFA

2021.02.27 | 14:42

24125
НАРОДНИЯТ СЪД ДЕЙСТВА ПО ЗАПОВЕД НА СТАЛИН ДА ВЪВ РУСИЯ Е ИМАЛО КОМУНИЗЪМ НО ЕДИНСТВЕНОТО КОМУНИСТИЧЕСКО НЕЩО НА БКП БЕШЕ ИМЕТО И ЗА ДА УГОДЯТ НА РУСИЯ ОТ КОЯТО БЯХМЕ ЗАВИСИМИ СЕ НАРИЧАХА КОМУНИСТИ ВЪВ БЕЛЕНЕ ИЗПРАЩАХА ОТ ОБИКНОВЕНИ ПРЕСТЪПНИЦИ ДО ПОЛИТИЧЕСКИ НЕУДОБНИ ВЪВ БЪЛГАРИЯ Е ИМАЛО СОЦИАЛИЗЪМ А БСП СА НАСЛЕДНИЦИТЕ НА ПРЕДАТЕЛИТЕ НА СОЦИАЛИСТИТЕ

Добави коментар

Водещи новини