Южна Австралия наложи шестдневна карантина заради 22 случая на COVID-19

  • 18 ноември 2020 11:06

  • 399
  • 0
Южна Австралия наложи шестдневна карантина заради 22 случая на COVID-19
© Getty Images/Guliver (архив)

След седем месеца без предаване на коронавируса, внезапна поява на Ковид-19 в щата Южна Австралия доведе до шестдневна стриктна карантина, целяща да "прекъсне веригата" и да постави вируса под контрол, заяви в Аделаида регионалният премиер Стивън Маршал, предаде ДПА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

Карантината влиза в сила в полунощ днес, уточни той. "Ще бъдат въведени серия от широкообхватни мерки", целящи сериозно ограничаване на контактите и спиране на разпространението на вируса.

Австралийска ваксина срещу COVID-19 може да е готова до средата на 2021 г.

Днес щатът с население от 1,7 милиона души отбеляза два нови случая на Ковид-19, с което общият брой на заразените достигна 22. Всички те са свързани с огнище в северната част на Аделаида.

От полунощ баровете, кафенетата, ресторантите, предлагащи храна за домовете и университетите ще спрат работа. Австралийците ще трябва да останат в продължение на шест дни там, където се намират в момента на влизане на забраните в сила. Жителите на щата няма да могат да излизат, за да спортуват и само едно лице от едно домакинство ще може да отива на покупки всеки ден.

Маските за лице ще бъдат задължителни извън домовете, цитира БТА. 

Общо за последното денонощие броят на заразените в страната нарасна с шест, показват статистически данни на здравното министерство, цитирани от ТАСС. Броят на смъртните случаи остава 907.

Общо в страната са регистрирани 27 756 случая на заразяване, от които 25 328 са се излекували. Общо 23 души са в болница, 80 се лекуват амбулаторно.

На тестове за коронавирус бяха подложени над 9,4 милиона души, или около 40 на сто от населението на Австралия.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
399 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини