Пандемията претъпка хангарите в Австралия

Световната коронавирусна пандемия създаде още един проблем в Австралия, коментира Би Би Си.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 13625


Според представители на авиопревозвачи хангарите на всички летища на Зеления континент са претъпкани.

"По-малкият брой полети ни принуди да оставим огромно количество самолети на земята. Помещенията обаче не са достатъчни и много от машините са под открито небе. Това затруднява тяхното опазване. Правилното съхраняване на самолетите и хеликоптерите са необходими специални условия и е много важно летателните апарати да бъдат пазени", е казал говорител на фирма в бранша.

COVID-19 постави авиокомпаниите на колене

По думите на представителя на компанията увеличаването на броя на хангарите би могло да разреши проблема. "В същото време обаче ние сме изправени пред други затруднения. Заради спада на полетите нашите финансови средства са почти изчерпани. За постояването на хангари са необходими пари", е посочил още Чарлз Блек.

Британската медийна корпорация допълни, че няколко превозвача са обединили усилия и са започнали изграждане на хангари в щата Куинсланд (Северна Австралия). "На този етап планираме  да посторим 100 сгради, които може да ни дадат глътка въздух", това е казал Джоузеф Грийн.

"Въпреки частичното възобновяване на полетите, очаква се през следващата година обемът на превозите по въздух (пътнически и товарни) да достигне най-много 66 на сто от нивото отпреди световната пандемия от коронавирус", посочи още Би Би Си.

"Според Международната асоциация за въздушен транспорт връщането към трафика от миналата година би могло да стане най-рано през 2024 г.", допълни базираната в Лондон медия.

COVID-19 може да струва 252 милиарда долара на въздушния транспорт през 2020 година

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 13625

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Океания

още

Анкета

Одобрявате ли новите санкции на Европейския съюз срещу Русия?

Одобрявате ли новите санкции на Европейския съюз срещу Русия?

Избрано от Интернет