Австралия изпрати войници и спешни медицински екипи в старчески домове заради COVID-19

  • 29 юли 2020 11:03

  • 395
  • 0
Австралия изпрати войници и спешни медицински екипи в старчески домове заради COVID-19
©

Австралия изпрати войници и спешни медицински екипи, които обикновено отиват в зони на бедствия, в старчески домове в Мелбърн, за да помогнат в овладяването на най-тежкия пик на епидемията от коронавирус в страната, предаде Ройтерс. 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32367

В Мелбърн са изпратени 1400 войници и пет спешни медицински екипа за помощ на хората в старчески домове, включително за проследяване на контактите им.

Мелбърн е вторият по население град на Австралия. Той е в процес на връщане на карантинни мерки, които забавят отварянето на търговските обекти, замрази възобновяването на пътуванията от и до Нова Зеландия и накара други щати да затворят границите си с щата Виктория.

Нов рекорд по случаи на COVID-19 за австралийския щат Виктория

Виктория днес съобщи за 295 нови заразени, спрямо 532 в понеделник, и девет смъртни случая, в това число седем в старчески домове. В щата има 9304 заразени. С това общият брой на починалите в щата Виктория става 92, а в Австралия - 176.

Старческите домове са в центъра на епидемията в щата Виктория с 804 активни случая на Ковид-19. Заразяванията там са причинени предимно от работници в домовете, много от които може да не са знаели, че са преносители на вируса.

Рекорден брой нови случаи на COVID-19 в австралийския щат Виктория

Австралия навлезе в първата си рецесия от 90-те години насам, като се очаква бюджетният дефицит да е най-големият от Втората световна война. Правителството отпусна стотици милиарди долари в подкрепа на икономиката.

Сидни бе обявен за огнище на коронавируса от съседния щат Куинсланд, което означава, че всеки пристигащ в този щат от най-населения град на Австралия ще трябва да се карантинира за две седмици, предаде ДПА.

Тези гранични мерки влизат в сила от събота, обяви премиерът на Куинсланд Анастасия Палашчук. Тя съобщи това, след като през последното денонощие в Сидни бяха установени 19 нови заразени, като много ресторанти и спортни зали в града се оказаха източници на заразяване. Ежедневният брой на заразените в Сидни се движи около и под 20 за последния месец.

Премиерът на щата Нов Южен Уелс, чиято столица е Сидни, Гладис Береджиклян, заяви, че не е била предварително уведомена за затварянето на границата с Куинсланд. Нов Южен Уелс съобщи за 19 новозаразени за последния ден, с което общият им брой в щата става 3529, допълва БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
395 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини