Австралия праща военни в Мелбърн

  • 25 юни 2020 11:32

  • 1025
  • 0
 Австралия праща военни в  Мелбърн
© Getty (архив)

През изтеклото денонощие австралийските медици откриха в страната 37 случая на заразяване с новия коронавирус и общият брой на инфектираните нарасна до 7556. Това съобщи днес централното министерство на здравеопазването, цитирано от АФП.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32986

От усложнения, свързани с вируса, досега в Австралия са починали 104 болни, един от тях - през последните 24 часа. Оздравелите са общо 6924 - 92 на сто от всички заразени в страната.

Австралийската армия съобщи днес, че в близките дни ще изпрати 1000 войници в Мелбърн, втория по население град в държавата континент, където се появи епидемично огнище на COVID-19.

Военните ще помагат по-специално при проследяването на здравословното състояние на пътуващите, настанени под карантина в хотелите из града, и ще оказват логистична помощ на структурите, заети с тестване на населението за коронавируса.

"800 лекари с мобилни лаборатории ще поставят диагнози на местни жители, работейки направо на улиците в предградията на Мелбърн. Ще се правят до 10 000 теста всеки ден", заяви днес премиерът на щата Виктория Дан Андрюс.

Първи смъртен случай на болен от COVID-19 за последния месец в Австралия

Освен това в региона ще бъдат открити над 130 диагностични центъра и клиники за заразените, а щатските власти препоръчват на местните жители да не излизат навън и да не пътуват никъде.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
1025 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини