Нова Зеландия стимулира туризма с празници

  • 19 май 2020 10:56

  • 674
  • 1
Нова Зеландия стимулира туризма с празници
© Getty (архив)

Нова Зеландия смята да увеличи броя на националните си празници, предаде Би Би Си.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32988

"С повечето почивни дни правителството в Уелингтън възнамерява да стимулира вътрешния туризъм, посочи още британската медийна корпорация. "Искам да призова нашите съграждани. Почивайте в Аотереоа (названието на Нова Зеландия на езика на местното население – маорите). Преоткрийте нашата култура и гостоприемство", това е казала премиерката на тихоокеанската островна държава – Джасинда Ардърн.

Туризмът преди кризата, предизвикана от коронавируса, е бил основен източник на доходи в държавната хазна на Нова Зеландия. Въпреки скорошното премахване на ограничителните мерки в страната, тихоокеанската островна държава надали скоро ще отвори своите граници.

Нова Зеландия: Ще останем затворени за чужденци

Официални празници в Нова Зеландия освен Коледа, Нова година и Великден са: рожденият ден на кралица Елизабет IIЕлизабет IIЕлизабет II (на английски: Elizabeth II), пълно име Елизабет Александра Мери (Elizabeth Alexandra Mary) е кралица и (държавен глава на страната), подписването на договора от Вайтанга (станало на 6 февруари 1840 г. и сложило началото на британското управление на страната), Деня на труда (отбелязан през октомври) и други.

По данни към този момент инфектираните с COVID-19 хора в Нова Зеландия са били над 1500. Смъртните случаи са се запазили на нивото от 21.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Валери Зайцев
674 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
]e

2020.05.19 | 11:54

1
ще добави байрямите и гейпарадите .нали станаха трансхуманисти

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини