Църква продавала "лек" срещу COVID-19

  • 15 май 2020 13:09

  • 765
  • 0
Църква продавала "лек" срещу COVID-19
© Getty (архив)

Австралийската Църква на изцелението е продавала препарат, за който е твърдяла, че лекува COVID-19, предаде РИА Новости.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

Медията разказа как религиозната организация е пуснала на пазара в страната произведената от нейни последователи "Чудодейна минерална добавка". Средството е било рекламирано като цяр срещу  коронавирусната инфекция. Освен това така нареченото лекарство е било популяризирано и като силен иминостимулант.

От Агенцията за лекарствените средства в Канбера са заявили, че добавката е била и опасна за здравето на хората. Тя е съдържала вещество, използвано за избелване. "При вътрешна употреба това вещество може доведе до диария, повръщане и обезводняване на организма", са пояснили от ведомството.

Институцията е допълнила, че Църквата на изцелението е била глобена със 151 000 австралийски долара (около 98 000 щатски), защото е нямала лиценз за производство и търговия с продукти за здравето.

Австралия и Нова Зеландия запазиха ограниченията в сила

Днес в Австралия са били регистрирани нови 30 заразени и нито един смъртен случай. Общо инфектираните в страната са били над 7000 души, починалите -  98, а хората, преборили коронавируса, повече от 6000.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Валери Зайцев
765 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини